Skopeček (ODS): Potřebujeme nízké a jednoduché daně, ne složité a vysoké, jak chtějí Zelení

23.01.2017 9:17

Daňovým poplatníkům hrozí ještě vyšší a složitější daně, než kterým čelíme dnes. Po sociální demokracii přichází s voláním po progresivním zdanění fyzických osob i firem další levicové uskupení, a to Zelení.

Skopeček (ODS): Potřebujeme nízké a jednoduché daně, ne složité a vysoké, jak chtějí Zelení
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Ti chtějí získat pro státní rozpočet ještě vyšší příjmy, než kterými stát disponuje dnes. Jinými slovy chtějí vytahat z kapes daňových poplatníků další peníze. Zelení volají i po ekologické daňové reformě, která by zatížila tradiční zdroje energie. To by vedlo k růstu životních nákladů nejen běžných občanů, ale ohrozilo by to i náš průmysl a tím i pracovní místa. Spolu se záměrem co nejrychleji uzavřít naše jaderné elektrárny, dotovat z peněz nás všech nekonkurenceschopné alternativní zdroje jde o velmi nebezpečný program pro Českou republiku.

ODS tyto nebezpečné recepty odmítá. Cestou k prosperitě jsou nižší a jednodušší daně, nikoliv progresivní zdanění, které trestá úspěšné. ODS, na rozdíl od ČSSD či Zelených, chce lidem nabídnout menší stát, který přerozděluje méně peněz a více jich nechává samotným lidem, kteří o nich umějí rozhodovat lépe a efektivněji. Odmítáme experimentovat s prosperitu naší země tím, že bychom podlehli zelené ideologii například v podobě uzavírání jaderných elektráren, jak nabízejí Zelení.

ODS bude naopak bránit daňového poplatníka a dál se budeme snažit o spravedlivou rovnou daň s co nejmenším počtem výjimek, snížíme vysoké odvody na sociální pojištění zdražující práci, snížíme DPH a zrušíme zbytečné daně, jako je silniční daň, či daň z převodu nemovitosti. Podobné návrhy ostatně opakovaně předkládáme ke schválení v Poslanecké sněmovně.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.