Skopeček (ODS): Pravicové vlády tvoří, levicové boří

18.05.2015 17:28

Komentář k rozhodnutí vlády zrušit druhý pilíř důchodového spoření.

Skopeček (ODS): Pravicové vlády tvoří, levicové boří
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Pravicové vlády tvoří, levicové boří. Jinak nelze hodnotit dnešní jednání vlády, při kterém stávající levicová vládní koalice rozhodla o zrušení penzijní reformy předešlé pravicové politické reprezentace, aniž by přicházela s jakoukoliv vlastní alternativou.

To je krajně neodpovědné chování, při kterém vládní koalice ignoruje neudržitelnost průběžného penzijního systému, který je pod stále větším tlakem nezpochybnitelného fenoménu stárnoucí společnosti. Za rok a půl své existence nebyla schopna stávající koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL předložit ani obrysy alternativní reformy penzí, o kterých by bylo možné alespoň zahájit odbornou a politickou diskuzi.

Stejně jako v případě rušení zdravotnických poplatků vládní koalice dokazuje, že sbírání laciných politických bodů je pro ni důležitější, než dlouhodobá udržitelnost a ufinancovatelnost penzijního či zdravotního systému. Sobotkova vláda hazarduje s budoucností zejména mladších generací.

Jan Skopeček, ekonomický expert ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice