Skopeček (ODS): Prezident a premiér si neváží české koruny

10.04.2015 4:33

Tlak na přijetí eura ze strany prezidenta republiky Miloše Zemana a úvahy premiéra Sobotky o vstupu ČR do eurozóny v roce 2020, které vyplynuly z jejich společného setkání, považujeme za neracionální, nešťastný, chybný krok a hazard s českou ekonomikou.

Skopeček (ODS): Prezident a premiér si neváží české koruny
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Není v zájmu ČR a jejích občanů vstupovat do eurozóny, která dnes zápasí o své přežití a denně nás přesvědčuje o tom, jak chybný politický krok bylo vytvoření společné měnové unie z tak odlišných a nesourodých evropských ekonomik. Občané zemí eurozóny za tento ambiciózní projekt politiků platí nemalé náklady v podobě záchranných transferů a slaboučkého ekonomického růstu. Není důvod stejnými náklady zatěžovat i naše občany.

ODS proto trvá na referendu o přijetí eura a vyjednání výjimky z povinnosti „nemocnou" evropskou měnu přijímat. Je smutné, že si dva nejvyšší ústavní činitelé naší země tolik neváží české koruny jako jednoho ze základních symbolů naší státnosti, který navíc není jakoukoliv překážkou našeho ekonomického rozvoje.

Ing. Jan Skopeček
ekonomický expert ODS
předseda regionálního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce