Skopeček (ODS): Při odpovědném hospodaření státu by na zvýšení platů bylo dostatek peněz

11.09.2017 11:10

Vláda dnes projedná návrh státního rozpočtu na rok 2018. Navrženým schodkem ve výši 50 mld. Kč usvědčuje vláda sama sebe z naprosté neschopnosti využít léta slušného hospodářského růstu ke stabilizaci veřejných financí.

Skopeček (ODS): Při odpovědném hospodaření státu by na zvýšení platů bylo dostatek peněz
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Očekávám, že ani poslední zveřejněná čísla o nadprůměrném hospodářském růstu převyšujícím očekávání, nepřimějí vládu ke snížení plánovaného deficitu, který měl být navíc v době konjuktury dávno na nule.

Místo toho se nám vláda bude snažit namluvit, že by při menším schodku nemohla přidat státním zaměstnancům a učitelům. Není to pravda, při odpovědném hospodaření a efektivní veřejné správě by na platy byl dostatek prostředků. Současná vláda si ale vybrala bobtnání státu, 30 tisíc nových státních zaměstnanců a minimální pokrok v elektronizaci veřejné správy.

Před minulými volbami nám hnutí ANO tvrdilo, že nám vládnou nemehla. Po čtyřech letech jejich správy veřejných financí je označení nemehlo příliš slabým a nevypovídajícím označením jejich výkonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích