Skopeček (ODS): Vláda by měla využít příležitosti zrušení omezení NSS

23.04.2021 8:36 | Komentář

NSS rozhodl o zrušení opatření, omezujících maloobchod a setkávání lidí. V prvním případě z procesních důvodů, v druhém kvůli nepřiměřenému zásahu do základních práv jednotlivců. Jde o výtky, na které jsme jako opozice od samého počátku poukazovali.

Skopeček (ODS): Vláda by měla využít příležitosti zrušení omezení NSS
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

„Nezvládnutá vlna epidemie koronaviru naštěstí díky odpovědnému přístupu lidí ustupuje a rozhodnutí Nejvyššího správního soudu dává možnost změnit opatření, se kterými se lidé potýkají. Ministerstvo zdravotnictví by mělo využít rozhodnutí soudu a případná pravidla nastavit tak, aby bylo možné maloobchod otevřít. V situaci, kdy jsou otevřené velké obchody, by neměli být živnostníci a malí podnikatelé diskriminováni a za hygienických opatření by mělo dojít k otevření obchodů a služeb. Přijatelné je omezení počtu lidí v obchodech a ochrana dýchacích cest. Další prodlužování zákazů má zničující dopad na živnostníky a podnikatele a v případě náhrady škod v budoucnosti také na stát,“ uvádí Jan Skopeček, místopředseda sněmovního rozpočtového výboru a člen ekonomického AntiCovid týmu koalice SPOLU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…