Škrabánek (Úsvit): NE bruselskému diktátu a přemíře regulací

06.05.2014 17:22

Po dobu devíti let co zastupuji Českou republiku v Bruselu za obor cestovního ruchu se jako prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur setkávám s nepřeberným množstvím návrhů regulací vytvořených evropskými byrokraty a v důsledku s neuvěřitelným diktátem z Bruselu.

Škrabánek (Úsvit): NE bruselskému diktátu a přemíře regulací
Foto: archiv, tan
Popisek: Roman Škrabánek

Vstup do Evropské unie v roce 2004 znamenal zásadní zlom v procesu přijímání legislativy. Jako členský stát EU jsme si museli rychle zvyknout na skutečnost, že většina právních předpisů a regulací pochází z evropské dílny. Evropské předpisy jsou do národních právních řádů transponovány buď jako směrnice, anebo vstupují neprodleně v platnost ve všech členských zemích formou přijatého nařízení.

Za devět let jsem měl možnost připomínkovat desítky návrhů evropských předpisů s dopadem na vnitřní trh a cestovní ruch a množství z nich považuji za bezdůvodné a zbytečné. Evropská unie směřuje postupnými kroky k absolutní centralizaci moci a to na základě vlastní zkušenosti odmítám. Nechceme přeci žít podle bruselských nařízení a nesmyslných regulací, nechceme přeci, aby nám EU zasahovala do naší národní suverenity. Chceme sebevědomý a silný český stát, pro který budou na prvním místě občané České republiky.

Letošní volby do Evropského parlamentu dávají příležitost, abych mohl, po mnoha letech působení v národní i evropské asociaci, hájit české zájmy z jiné rozhodující pozice a abych napomohl usměrnit nepřijatelný vývoj Evropské unie směřující k vytvoření jakýchsi Spojených států evropských s centrálním diktátem z Bruselu. Proto jsem přijal druhé místo na kandidátce Úsvitu a věřím ve Vaši podporu. Pomozte nám bojovat za národní zájmy občanů České republiky. Volte hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.