Škrba (KSČM): Jak dlouho ještě?!

21.03.2015 17:49

Svět se bouří proti Americkému imperialismu. Imperialismu, který má za následek rozpoutané války, mrtvé civilisty, zničená města. Teď tyto vojska podporují fašistickou vládu v Kyjevě.

Škrba (KSČM): Jak dlouho ještě?!
Foto: Youtube.com
Popisek: Dominik Škrba

Ve všech zemích světa jsou pořádány velké demonstrace proti Obamovi a armádě spojených států, i samotní Američané pochopili, že Obama není ten pravý, jen my nic. My tak maximálně máme kecy na internetu, na Facebooku se na akci namířenou proti vládě, či USA přihlásí i přes tisíc lidí, ale sejde se nás ve skutečnost pár desítek, maximálně stovek.

Nyní se agresor dostává i k nám! Vojsko USA má hranice ČR přejet 29. března, a mají se zdržet do 1. dubna. Oficiální verze zní: Přesun vojenské techniky. Ale je tomu tak ve skutečnosti? Jestli ano, vyskytují se zde zásadní otázky?
1) Proč není technika přepravována po železnici a zakryta plachtou, jak je v dobách míru (pokud je teda stále mír) běžné?
2) Na průjezd by jim stačili v pohodě 2 dny. Přijet přespat odjet. Tak proč uspořádají v Praze akci pro veřejnost? Ukázka síly proti Rusku, jak tvrdí jiné zprávy? Né, spíš zastrašení Českého obyvatelstva (stává se až moc protiamerické).

Do toho armádní noviny vydali prohlášení, kde vyzývají odpůrce konvoje zdržet se odporu proti tomuto konvoji, házení vejci, rajčat, atd.. Jelikož takováto akce může být označena jako sabotáž, rozvracení republiky, či snížení obranyschopnosti země, za což hrozí tvrdé postihy. Tak házení vajec na prezidenta republiky nevadí, ale na agresorské vojsko ano?

Dokonce i senátoři odmítli diskutovat o průjezdu amerického konvoje. Stínový ministr KSČM pro resort obrany Alexander Černý je ovšem jiného názoru. »Tím, že senátoři stáhli jednání o americkém konvoji z programu, tak v podstatě dali najevo, že nevědí, co s tím. Možná taky pochopili, že nejde o standardní případ, který spadá pod článek 43 Ústavy odstavec 5, podle kterého může vláda o takových věcech rozhodnout a dodatečně o tom informovat Parlament ČR,« řekl Černý Haló novinám. Domnívá se totiž, že ke schválení takové »demonstrace síly cizí mocnosti« na našem území vláda nemá delegovanou pravomoc. »Pobyt cizích vojsk na našem území je velmi choulostivá otázka, kterou musí řešit Ústava. Vláda má Ústavou vymezeny jen velmi úzké pravomoci v téhle věci a mám pocit, že teď je na hraně, nebo ji dokonce překročila. Někteří senátoři si to možná myslí taky, a protože nevědí, jak zareagovat, tak tuto debatu raději vyřadili z programu,« dodal Černý.*

Ukrajina není jedinou ukázkou imperialismu USA v poslední době. Druhou je Venezuela, kde se velvyslanec USA pokusil o státní převrat. Ten mu ale nevyšel a Venezuela doporučila, aby opustil jejich zemi, načež Obama je označil za hrozbu a uvalil na ně sankce. A tak Venezuela svolala mimořádné vojenské cvičení proti Americké agresi, a jak ukazují fotky z demonstrací, tak i většina lidu je proti USA. A já se táži, jak dlouho ještě to budeme snášet my? Poslanci jsou našimi zástupci, ale na naše výzvy k odchodu z NATA, EU nikterak nereagují a ještě říkají jak jsme rádi. Takže když poslanci nemají rozum musíme jej mít my (všichni), otevři oči lide Český a krom diskuze na internetu přijď i na skutečné akce, aby všichni viděli, za kým náš národ stojí!

* Citace z Haló novin, článek Senátoři se zalekli debaty o Dragounské jízdě

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…