Šlachta (Přísaha): Proč je u nás rozhodování soudů tak nejednotné?

12.10.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výrazně rozdílným trestům za stejný čin pro převaděče ilegálních migrantů

Šlachta (Přísaha): Proč je u nás rozhodování soudů tak nejednotné?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Dneska to bude znovu o migraci. Tak si představte, že jeden převaděč nelegálních migrantů, kterého chytili u Břeclavi, dostal u soudu 6 let a 9 měsíců. Druhý převaděč, taky u Břeclavi, dva roky a devět měsíců. Oba převáželi migranty ze Sýrie a oba dokonce nabourali na tom stejném místě. Proč je u nás takhle nejednotné rozhodování soudů?

Protože to pro vládu není priorita. Blažkovi je to jedno. Fialovi je to jedno. Rakušanovi je to jedno. Stejně jako všechno ostatní. Jenže tady jde o bezpečnost naší země! A když nebudeme dávat drakonické tresty všem převaděčům, i těm koncovým, řidičům, nikdy se situace nezlepší.

Vysoké tresty pro převaděče se musí stát prioritou státu. Je to jeden z bodů Přísahy, jak s nelegální migrací bojovat. A taky je potřeba dát soudcům jasné školení na Justiční akademii. Takové, aby bylo jasné, že tihle převaděči musí dostávat maximální možné tresty.

Opět shrnu návrh funkčních opatření podle Přísahy:

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29546 lidí

1. Okamžitě osamostatníme cizineckou policii a dáme jí jasné zadaní v ochraně bezpečnosti na našem území: Musíme vědět, koho v republice máme.

2. Změníme nefunkční systém kontrol na našem území. Zavedeme pravidelné systematické kontroly místo současných náhodných kontrol, které už bohužel neplní svůj účel, protože se jim převaděči přizpůsobili.

3. Změníme systém práce uvnitř policie tak, aby nebyl u těchto kontrol kritický podstav jako v současné době.

4. Ministr vnitra musí okamžitě vyřešit problémy s komunikací na slovenské straně. To je jeho politický úkol, aby obě strany řádně spolupracovaly.

5. Drasticky zvýšíme tresty pro převaděče, a to na celoevropské úrovni. Nejen pro organizátory, ale i pro řidiče a koncové převaděče, kteří migranty po Evropě převážejí.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…