Šlachta (Přísaha): Šéf ČEZ jen loni vydělal 35 milionů

27.05.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k loňským ziskům energetické společnosti ČEZ

Šlachta (Přísaha): Šéf ČEZ jen loni vydělal 35 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Kde skončily peníze, které jste zaplatili za drahé energie? Koukněte se na ČEZ. Jenom jeho šéf Beneš za minulý rok vydělal 35 milionů korun! A další členové vedení taky nepřišli zkrátka. 20 milionů, 16 milionů, čtrnáct nebo „jenom“ dvanáct. A to všechno dostali za jeden jediný rok!

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33709 lidí

Pořád ale platí, že 70 procent ČEZ vlastní stát! Včetně zlatého vejce, kterým jsou jaderné elektrárny, které vydělávají nejvíc. Navíc čistý zisk společnosti loni stoupl, protože zdražily energie, na rekordních 80,7 miliardy z předloňských 9,9 miliardy korun. To je rozdíl zhruba 70 miliard. Z těch 80 miliard se českému státu vyplatí 44 miliard, zbylých 36 půjde pryč malým akcionářům.

To vůbec nemělo nastat! Kdyby vláda jednala včas a správně, tak by takový obří zisk neměl vůbec vzniknout a my jsme nemuseli platit nejdražší elektřinu v Evropě, když ji vyrábíme ještě tak lacině. Tahle blbá vláda způsobila, že od vás všech vybrala navíc 80,7 miliardy a z toho jí zůstalo 44 na pokrytí nákladů vysokých cen. Tak to se pak nedivím, že jsme pořád ve schodku!

Takže ČEZ měl rekordní zisk, na který se skládali lidé, kteří platili nesmyslně drahé ceny energií. Půlku z toho si vezme vláda na financování všech svých trafikantů a druhou půlku si rozdělí vedení firmy a ostatní akcionáři. A kdo to všechno zaplatil? My všichni!

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…