Sládek (SPR-RSČ): Budou Babiš a Faltýnek vydáni k trestnímu stíhání?

21.11.2017 22:22

Na konci minulého funkčního období poslanecká sněmovna většinou hlasů vydala vedoucí pracovníky Agrofertu trestnímu stíhání.

Sládek (SPR-RSČ): Budou Babiš a Faltýnek vydáni k trestnímu stíhání?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Jeden by řekl, že již nic nestojí v cestě policistům, kteří případ vyšetřují, vzápětí tak následovalo sdělení obvinění. Potom však přišly nové volby, ve kterých oba protagonisté smutné komedie nazývané kašleme na demokracii a právo, opět získali díky naprosté hlouposti 1,5 milionů voličů imunitu.

Zdravému rozumu se příčí pochopit, jak je možné, že nyní musí policie znovu žádat o jejich vydání. Vždyť se jedná stále o ten stejný skutek, nic se na něm nezměnilo. Tak proč by se celá komedie měla opakovat znovu?

To znamená pouze jediné, poslanecká imunita je hrubě zneužívána k zakrývání trestné činnosti. Měla by tedy být v plném rozsahu zrušena, případně ponechána pouze na projevy pronesené ve sněmovně.

Nyní za nových podmínek, kdy má hnutí ANO 2011 ve sněmovně 78 poslanců a 8 jeho poslanců je v 19 členném imunitním a mandátovém výboru, a dále všelijaké podivné strany, ve skutečnosti byznysprojekty, kterých je dnes ve sněmovně hned několik, by rády dosáhly na ministerské posty. Je to sice absurdní představa, jak totálně neschopní, zkorumpovaní, feťáci nebo lichváři zastávají vládní funkce, ale o to více zajímavé bude sledovat hlasování poslanců tentokrát, když už je po volbách, a už jim vůbec nejde o hlasy občanů. Nemusí nic předstírat, ani zastávání spravedlnosti, ani demokracie, natož principů právního státu. Tentokrát přeci jde už jen a jen o koryta. Konec konců lidi budou ti poslanci potřebovat až za čtyři roky a do té doby dav jistě rád zapomene na každou křivárnu a podraz, který udělají nyní.

Sledujte a pamatujte!

(převzato z Profilu)

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…