Sládek (SPR-RSČ): Kandidát hnutí ANO? Všehoschopný hochštapler, avšak neschopný zastupovat a řídit

06.02.2017 18:01

Již krátce po sněmovních volbách v roce 2013 se ukázala pravá tvář celého hnutí i jeho jednotlivých kandidátů. Jelikož kandidovali bez jakéhokoliv programu a nalákali voliče jenom na koblihy a miliardáře, není možné kontrolovat plnění předvolebních s

Sládek (SPR-RSČ): Kandidát hnutí ANO? Všehoschopný hochštapler, avšak neschopný zastupovat a řídit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Je však možné porovnat hesla, kterými na billboardech zaplavili republiku s jejich skutky po volbách. „Nejsme politici, my makáme“, se projevilo tím, že spí při zasedáních, pokud se jich vůbec účastní, protože mají nejmenší účast na hlasování. „Nahradíme politiky odborníky“, se projevilo tím, že každý poslanec a zastupitel má mnoho vedlejších funkcí, které mu zajišťují obrovské příjmy. Na vlastní práci voleného zástupce sice nemají čas, ale to nikomu zatím nevadilo. Tento trend pokračoval i v roce 2014 po komunálních volbách. Neschopnost šla ruku v ruce se závistí a bojem o koryta, což opět ukázalo pravou tvář těchto nepolitických nemakačenků, a vedlo k rozpadu mnohých radnic, kde se tedy místo práce ve prospěch obce a občanů tvrdě politikařilo. Jednou je nic, dvakrát je zvyk, říká jedno švédské přísloví. Jako by tomu nebylo dost, tři měsíce po krajských volbách v loňském roce 2016 celý kolotoč začal nanovo. Není třeba opakovat žádné další příklady, protože u dvou předchozích selhání jsou více než jasné a všem jistě známé.

Nyní se rozpadají krajská zastupitelstva a vedení krajů, opět ze stejných důvodů. Stojí však za povšimnutí, že třeba v aktuálním Olomouckém kraji prosazoval, tak, jako mnohde jinde sám majitel hnutí lékaře do funkcí. Nic proti angažovanosti lékařů, ale možná by si měli rozmyslet, zda chtějí léčit, a tak zvaně sloužit zdraví lidu, anebo jsou již lékařskou praxí tak unaveni a znechuceni, že by si rádi zařídili na důchod něco mně náročného a více sypajícího. Příklady se najdou jistě i v jiných stranách, ale hnutí ministra financí je tím přímo charakteristické. Dalším příkladem je třeba senátor za okres Bruntál. Tam se však zatím neschopnost projevit nemohla a také se nikdy neprojeví, protože senátoři dokáží trumfnout svojí leností a zbytečností i všechny povaleče ve vládě a ve sněmovně. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, kdo nic nezkazí je pochválen, kdo je pochválen je povýšen, kdo je povýšen nic nedělá.

Zbývá tedy jedna otázka, kterou by si měli zodpovědět všichni občané voliči. Má význam dosazovat do vedení radnic, krajů a státu povaleče bez volebního programu, zato všehoschopné kariéristy, kterým jde jenom o koryto? Podle mne ne, ale jsem zvědav, jak se v nadcházejících volbách vyjádří svými hlasy ostatní.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…