Sládek (SPR-RSČ): Nejsme politici, my makáme

30.01.2017 13:07

Heslo, které dokázalo zmanipulovat dost našich spoluobčanů.

Sládek (SPR-RSČ): Nejsme politici, my makáme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

 I.

Již před více než rokem jsem zveřejnil informaci o tom, že syn Babišovy pravé ruky Faltýnka působí v Brně a má více než deset funkcí v dozorčích a správních radách. Tato informace však nevzbudila větší pozornost. Proto bych rád doplnil o další poznatky, jak hnutí ANO naplňuje svoje vlastní předvolební hesla a plní volební sliby.

II.

Člen zastupitelstva hlavního města Prahy za hnutí ANO Jaroslav Štěpánek vydělává přibližně 350 tisíc korun měsíčně pouze z veřejných peněz. Jako správný ANOnista zastává tyto funkce:

a) člen dozorčí rady: Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s.
b) předseda dozorčí rady: TRADE CENTRE PRAHA a. s.
c) Předseda dozorčí rady: Pražská energetika, a. s.
d) Výbor pro Smart Cities ZHMP (předseda)
e) Výbor pro bezpečnost ZHMP (člen)
f) Výbor pro správu majetku a majetkové podíly ZHMP (člen)
g) Výbor pro národnostní menšiny ZHMP (místopředseda)
h) Komise Rady hl. m. Prahy pro rozvoj konceptu Smart Cities v hl. m. Praze (člen)
ch) Komise Rady hl. m. Prahy pro udělování grantů v oblasti národnostních menšin a integrace cizinců (předseda)

Mimo těchto funkcí je členem zastupitelstva i na Praze 10, kolik tam má na starosti výborů a komisí a za kolik již snad není třeba dokumentovat.

Intenzitu makání tohoto nepolitika nejlépe dokreslují fotografie ( kolují například na Facebooku ), které jej zachytily při zasedání zastupitelstva. 

III.

Senátorem za volební okres Bruntálsko se stal politický turista schopný sedět najednou také na mnoha židlích, jakýsi MUDr. Václavec. V roce 2007 se vzdal členství v obecním zastupitelstvu města Krnova. Svoje odstoupení zdůvodnil tím, že se stal ředitelem nemocnice a nemá na nic jiného čas. O několik let později je však již ředitelem dvou nemocnic zároveň, té Krnovské a Opavské, proto asi má více času a sil a proto se stává i senátorem. Dnes je tedy dvojnásobným ředitelem, senátorem, členem několika dozorčích a správních rad. Otázkou je, zda přijme osobní odpovědnost až zemře v jím řízené nemocnici první pacient.

Jenom tři příklady z mnoha Babišových kumpánů, kteří dokáží obsadit desítky funkcí a samozřejmě nechat si z veřejných peněz bohatě proplácet prokazatelné nicnedělání a spaní. V hnutí vedeném panem Babišem musí být podobných darmožroutů plno, zvláště když se jasné, jaké typy toto hnutí přitahuje. Pokud tedy máte informace o dalších Faltýncích, Štěpáncích a Václavcích, byl bych velmi rád, abyste jejich jména, případně další údaje a funkce zaslali na sekretariat@sprrsc.cz. Velmi rádi je zveřejníme, jako prostou informaci, která by měla rozumným spoluobčanům usnadnit rozhodování na podzim tohoto roku.

P. S. Já osobně nejsem sice konzumentem alkoholických nápojů, ale budu muset ochutnat pivo Bernard. Majitel tohoto pivovaru sice svého času naletěl na Babišovy sliby, stejně jako mnoho spoluobčanů, po kauze Čapí hnízdo a ničení drobných podnikatelů zavedením EET se od vůdce hnutí ANO veřejně distancoval. Blahopřeji pane Bernarde. Kéž by takových jako jste vy bylo dostatek ještě před podzimními parlamentními volbami.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.