Sládek (SPR-RSČ): Obrana není vražda, ale naše přirozené právo

30.05.2017 14:20

Cikán řídící dodávku demoloval auta a najížděl do lidí na chodníku. To je jasný pokus o vraždu, jehož právní kvalifikace je stejná jako u vraždy. Navíc za použití smrtící zbraně, kterou jedoucí automobil bez jakýchkoliv pochybností je.

Sládek (SPR-RSČ): Obrana není vražda, ale naše přirozené právo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Takže tady máme pokus o vraždu. Každý občan, který je svědkem pokusu o vraždu má zákonem stanovenu povinnost podle svých schopností a možností tomuto pokusu zabránit. Tedy i činem, který by za jiných okolností byl sám trestný. Je tato právnická mluva dostatečně srozumitelná? Tak velmi jednoduše. Každý občan má právo bránit ohrožené zdraví a život nejenom svůj a svých blízkých, ale i ostatních občanů, a to všemi prostředky, tedy i střelbou. Zvláště, když policisté nejsou v dosahu a o životech rozhodují vteřiny.

Zastřelit vražedného útočníka znamená zachránit životy nevinných. Ten 37letý zákonů dbalý občan Chomutova tak prokázal službu celé společnosti. Zvláště v době, kdy je zcela běžné, že teroristé používají automobily k páchání svých odporných jatek. Právě v těchto nanejvýš aktuálních okolnostech se musíme obránce zastat, protože do podobné situace se může dostat kterýkoliv občan. Potom budou o hranici mezi životem a smrtí nevinných včetně dětí rozhodovat jenom zlomky vteřiny. Mimochodem jde o bývalého vězeňského dozorce, tedy člověka, který se dlouhá léta pohyboval v policejních kruzích a jistě si byl velmi dobře vědom toho co dělá. Nešlo o jednání v afektu, nebo jak je nám ihned podsouváno jedním z mnoha bratrů zemřelého, rasisticky motivovaný čin.

Jak se však zachovala státní moc? Takřka na místě policie obvinila obránce z vraždy. Chce tímto vystrašit občany natolik, aby se raději příště nechali vraždit, než aby se bránili? Chce zastrašit občany, aby na obranu ani nepomýšleli a raději šli dobrovolně jako ovce na porážku? Státní moc je zde z naší vůle, námi financovaná proto a jenom proto, aby chránila nás, naše zájmy a naše majetky. Rozhodně si státní moc nefinancujeme proto, aby dohlížela na to, že půjdeme na porážku spořádaně a bez reptání.

A jako přitěžující okolnost proti obránci, bude bezpochyby u soudu použito i to, že zpacifikovaným pachatelem pokusu vraždy, naštěstí nedokonaného, byl nepřizpůsobivý spoluobčan. Mimochodem v těchto lokalitách hojně rozšířený druh.

Nabízíme pomoc jak statečnému občanovi Chomutova, tak jeho rodině v této pro ně nelehké době. A jsme si jisti, že bude nejen očištěn, ale i vyznamenán za příkladnou záchranu lidských životů. 

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…