Sládek (SPR-RSČ): Rozkradení nemocnic a dalších zdravotnických zařízení připraveno

13.02.2017 5:31

Konglomerát současného ministra financí a kryptomajitele Agrofertu se již delší dobu zajímá o zdravotnictví. Zajímá v tom smyslu, že skupuje reprodukční kliniky a další zařízení.

Sládek (SPR-RSČ): Rozkradení nemocnic a dalších zdravotnických zařízení připraveno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Úroveň českého zdravotnictví je rok od roku horší. Zastaralá zařízení, zastaralé budovy, nedostatek platově podhodnocených sester a hromadný úprk lékařů. Výrazně se zvýšila dojezdová vzdálenost, což pro starší lidi, kteří jsou nejčastějšími odběrateli zdravotnické péče představuje stále větší problém.

Hospodaření s majetkem nemocnic a největších státních zdravotnických zařízení bylo dosud relativně pod kontrolou, protože ministr zdravotnictví potřeboval pro takové majetkové operace souhlas poslanecké sněmovny. Tedy pro každé slučování, rušení a prodej.

Nyní však současný ministr zdravotnictví připravil návrh zákona, podle kterého by povinný souhlas sněmovny nebyl zapotřebí, takže by se v lednu příštího roku 2018, tedy dva měsíce po parlamentních volbách transformovalo patnáct největších státních zdravotnických zařízení na tak zvané univerzitní nemocnice, kterým bude povoleno prodávat svůj majetek. Poměry se změní i pro další zhruba třicítku specializovaných zařízení.

Ač nominován za sociální demokracii, ministr zdravotnictví pracuje pro budoucího vítěze voleb, kterým by mohl, alespoň podle současných preferencí být ministr financí. Takový zákon by umožnil různými machinacemi a operacemi podobnými vydání a nákupu korunových dluhopisů sloučit například nějakou nemocnici, kterou by si Agrofert vyhlédl s univerzitní nemocnicí a její ředitel by potom mohl tuto část zrušit a prodat.

Z Agrofertu, který dnes ovládá trh s potravinami, tedy výživu národa, by se stal monopolní dodavatel zdravotnické péče. Tím by si mohl diktovat v zájmu dosažení co největšího zisku cenu veškeré zdravotnické péče. Nejenom od občanů, ale samozřejmě je to způsob, jak výnos ze zdravotního pojištění odklonit na účet Agrofertu. Potom by bylo snazší i ovládnout zdravotní pojišťovny což znamená, že by veškeré zisky ze zdravotní péče soustředil ve svých rukou jediný člověk. Nikdo přeci nepochybuje o tom, že současní správci fondu, ve kterém Agrofert je, jsou jenom nastrčenými loutkami majitele a že po vyhraných volbách by byl za pomoci prezidenta zákon o střetu zájmů zrušen.

Cesta k diktatuře ovládající život občanů a zajišťující si jejich poslušnost poskytováním nebo odepřením přídělů potravin a zdravotní péče je otevřena. Pro koho je snad nad slunce jasnější.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…