Sládek (SPR-RSČ): Scénář zmanipulování prezidentských voleb

01.01.2017 14:29

Na první pohled by se zdálo, že blízké vztahy současného prezidenta s ministrem financí jsou nedávného data. Pravdou však je, že minimálně od roku 1997 mají k sobě tito dva velmi blízko.

Sládek (SPR-RSČ): Scénář zmanipulování prezidentských voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Náš národ má holubičí povahu. To se projevuje i v jeho vyjadřování, které bylo úzkostlivě politicky korektní dříve, než byl tento terminus hodný newspeaku vůbec objeven. Příkladem je rčení vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá. Velmi jemné, ponechávající na příjemcích, aby si dosadili aktéry a jejich povahové rysy. To staří Římané byli daleko upřímnější, v jejich podání - osel k oslovi a svině k svini. Již ten, kdo vyslovil toto rčení jasně specifikoval i povahu těch osob, jichž se týkalo. Nebyla tato upřímnost přeci jen lepší než diplomatické taktizování, aby se vlastně nic neřeklo a tím pádem se mluvčí nevystavoval žádným, a to ani těm nejmenším problémům?

O současném prezidentovi je notoricky známo, aniž bych narážel na jeho příchylnost k alkoholu, že jde vždy s tím, kde mu kyne nějaký prospěch anebo funkce, ve které by mohl stavět na odiv svoji samolibost. Je třeba uznat, že na takové prospěšné známosti má vytříbený čich a že právě tato schopnost mu umožnila udržet se ve vrcholových politických funkcích celý život. Neboť ani členství v KSČ, ani pobyt v privilegovaném Prognostickém ústavu, usilovně připravujícímu aktéry sametového podvodu nelze považovat za nic jiného než příchylnost k režimu a to jakémukoliv.

Do blízkého vztahu se ti dva, Zeman a Babiš dostali jenom proto, že se navzájem potřebovali. Zeman potřebou udržet se v politice a Babiš dostat se z pozice obyčejného podnikatele k majetku hodného despotického orientálního monarchy.

Proto Babiš v minulosti poslal sociálně demokratické straně vedené Zemanem miliony na volební kampaň, proto také Zemanova vláda schválila na oplátku do čela státního Unipetrolu Babišova člověka. A to je jenom ilustrační obrázek, který nezachycuje ani pouhou špičku ledovce.

Tato plodná spolupráce, kterou pan Mitrofanov skutečně vtipně, přirovnal k tomu, jak se dvě krávy navzájem dojily, pokračuje celá dlouhá léta. Nyní se však tato spolupráce dostává do daleko vyššího levelu, nebo spíše, alespoň v rámci České republiky, do levelu nejvyššího. Po příštích parlamentních volbách v říjnu 2017 by se mohl Babiš stát předsedou vlády. V lednu 2018 by potom mohl být Zeman zvolen podruhé prezidentem. Po další čtyři roky by tak byla zajištěna obří penze pro Zemana, závratné zisky pro jeho přisluhovače a astronomické zhodnocení miliardového majetku Babiše. A to vše na úkor státu a nás všech, tedy daňových poplatníků, obyčejných občanů, voličů (použij vhodné podle ročního období nebo letopočtu z úhlu pohledu vládnoucí kliky a jejích momentálních potřeb).

Tunelování státu touto dvojicí by bylo možná ještě stravitelné pro jejich voliče, co je však daleko nebezpečnější je snaha o vybudování autoritativního režimu. Již v uplynulých třech letech tato dvojice prokázala, že ničení demokratických institucí, omezování a likvidace základní lidských práv a svobod, ignorování ústavou zaručených práv, je základním nástrojem její politiky. Země zničená ekonomicky a bez demokratických institucí a práva je ideálním prostředím pro autoritativní vládce, kteří tak mohou vládnout celá desetiletí.  

Jak však zabezpečit, aby výsledek prezidentské volby nebyl vydán na pospas náladám obyčejných lidí? K tomu vypracovali PR agenti scénář, který vyrazí dech vám všem.

Kandidát Z

1. Zeman (dále jen Z) bude v parlamentních volbách 2017 otevřeně a intenzivně podporovat hnutí Babiše (dále jen B).

2. B bude následně podporovat volební kampaň Z a to jak prostřednictvím finančních darů, tak prostřednictvím soustředěné kampaně v médiích, která vlastní. Podstatné je i nařízení, aby všichni zaměstnanci firem B a firem souvisejících včetně jejich rodinných příslušníků odevzdali hlas Z.

3. Média vlastněná B budou zároveň provádět soustavnou dehonestující kampaň proti všem kandidátům, u kterých by přicházel v úvahu postup do druhého kola prezidentské volby. Tak budou odstraněni všichni, kdo by mohli hladký průběh manipulace ohrozit.

4. PR agentura pracující pro B bude soustavně zpracovávat a poskytovat vlastním médiím průzkumy volebních preferencí, které zanechají konkurenty Z daleko v poli poražených.

Protikandidát X

5. S dostatečným předstihem bude vytipován z okruhu B kandidát na prezidenta, označme ho X, kontrastní se Z a zároveň hendikepovaný ve srovnání se Z. Tento kandidát však dostane stejnou podporu jako Z, a to přesně podle bodů 2., 3. a 4. Tato masivní kampaň bude vedena tak, aby se X s největší pravděpodobností dostal do druhého kola prezidentské volby spolu se Z.

6. Tak se vytvoří stejná situace jako v roce 2013, kdy do druhého kola postoupili Z a kandidát Schwarzenberg. V takovéto situaci se jevil Z jako jediný možný a přijatelný, takže o jeho zvolení nebylo pochyb. Stejná situace se musí opakovat v lednu 2018 při rozhodování mezi Z a X.

7. Na základě takto vypracované a zajištěné situace nezbyde voličům nic jiného, než zvolit menší zlo a Z bude potvrzen ve funkci.

8. Dalšímu pokračování letité a plodné spolupráce nebude již nic bránit. Pod patronací Z bude moci B využít celé své čtyřleté volební období k upevnění své moci, likvidaci demokratických institucí a zajištění vlády svého klanu na další desetiletí. Přeměna v dědičnou autokracii není vyloučena.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…