Sládek (SPR-RSČ): Slouha prezidentem aneb Bude příští prezident nosit na saku logo svého mecenáše?

19.11.2017 12:43

V parlamentních volbách předvedl soudruh Babiš, jak snadné je koupit si volební výsledek.

Sládek (SPR-RSČ): Slouha prezidentem aneb Bude příští prezident nosit na saku logo svého mecenáše?
Foto: Facebook Miroslava Sládka
Popisek: Miroslav Sládek

Předsedou vlády se může stát kdokoliv, podle propočtu stačí vlastnit třetinu mediálního trhu a vydat na kampaň zhruba 100 milionů korun. Za peníze lze tedy koupit cokoliv.

Ovšem to je pokřivená politická strana, která vždy bude prosazovat zájmy jen skupiny obyvatel nebo svého majitele, kterému se podařilo vsugerovat lidem, že zájmy miliardáře jsou totožné se zájmy chudých. Něco jiného by však měla být osoba prezidenta. Ten by měl reprezentovat stát a národ jako celek. Podle průzkumů veřejného mínění se stává nejvážnějším protikandidátem stávajícího prezidenta jakýsi Jiří Drahoš, který cudně mlčí o své minulosti, ale obrázek si můžeme udělat podle toho, že nejspíše v roce 1972 nahradil vyhozené oběti čistek a titul CSc., kandidát věd dostal v roce 1977, tedy v období nejtužší normalizace. Komu asi tehdy byly takové tituly udělovány? Jelikož se soudruh kandidát tak dlouho klaněl ideálům internacionalismu, nelze se divit tomu, že dnes je z něho prvotřídní vítač přivandrovalců a bojovník za multikulturalismus, jehož zanícení předčí zápal mladých komsomolců, kteří si připadali jako vysoká pec při prvním odpichu!!!!!

Stále však mějme na paměti, že průzkumy tady nejsou proto, aby informovaly objektivně o názorech veřejnosti, ale aby je v zájmu vládnoucí bandy postupně vytvářely.

A tady opět nastupují peníze podle latinského rčení Pecunia omnia effici possunt. Jiřímu Drahošovi přispěl virtuální český filantrop Martin Voháňka částkou 1 500 000,- korun s tím, že další miliony budou následovat. Ovšem daleko více již dal Dalibor Dědek, původně kandidující za STAN. Následován developerem Luďkem Sekyrou. A mnoho dalších, které nenajdete ani na transparentním účtu kandidáta Drahoše, i když i podle stavu na tomto účtu je nejbohatším kandidátem.

Vzhledem k tomu, že do voleb zbývají zhruba dva měsíce naskýtá se otázka, za co budou tyto peníze utraceny. Nějaký billboard? Protože televizní debaty jsou pro ty, které podporuje vládnoucí banda stejně zadarmo.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

S jistotou tedy můžeme prohlásit, že si miliardáři kupují budoucího prezidenta, aby si jeho prostřednictvím zajistili další rozmnožení svého majetku. Pokud se tedy soudruh Drahoš stane prezidentem měl by na saku nosit logo Jablotronu, developerské skupiny Sekyra Group se sídlem na Kypru, W.A.G. Payment solutions atd. Takže by měl vypadat jako severokorejští generálové, kteří nosí medaile i na poklopci.

Přiznejme si, že se volby do poslanecké sněmovny příliš nepovedly. Žumpa zaplavila sněmovní prostory, takže se nemůžeme divit, že tam jen smrad a špína je a bude, protože již všichni prohlásili, že předčasné volby v žádném případě nepřipustí. Prý s ohledem na státotvornost, ale všem je jasné, že jen a jen s ohledem na nebezpečí ztráty koryt. Připustíme něco takového i na Pražském hradě?

Naprosto nepřijatelné přitom je, aby ke kandidatuře stačily podpisy buď deseti senátorů nebo dvaceti poslanců. Všichni musí mít stejné podmínky a jestliže kandidáti potřebují padesát tisíc podpisů občanů, musí to platit pro všechny. Uplatit dvacet poslanců nebo pár senátorů evidentně není žádný problém, zvláště když ti končí svoje volební období, a tak by se jim přilepšení ke zlatému padáku jistě hodilo. Našli se mezi nimi i tací, kteří příjem znásobili tím, že podepsali kandidaturu i několika uchazečům o pobyt na Hradě.

Na peloton uchazečů o Hrad je tristní pohled, i když na druhou stranu, jaký národ tací politici i prezidenti. Minule byla volba jasná, protože žádný výběr v podstatě nebyl. Obávám se, že ani tentokrát není z čeho vybírat. Nohsledy Bruselu? Slouhy miliardářů? To snad ne! To už je lepší potvrdit tradici dvou po sobě jdoucích období každého prezidenta.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.