Sládek (SPR-RSČ): Události těsně povánoční již naznačují, kam se bude ubírat Česká republika

27.12.2016 17:30

Projev prezidenta není možné komentovat. Dávno již neříká to, co by řečeno být mělo. Jenom vykládá to, co lidé chtějí slyšet.

Sládek (SPR-RSČ): Události těsně povánoční již naznačují, kam se bude ubírat Česká republika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Hodně rádoby radikálních frází, po kterých vždy následuje naprostá nečinnost anebo přímo pravý opak. Pozastavit se snad můžeme jen nad estetickou formou, jakou nám byl prezident naservírován v TV. V bačkorách, celý nakřivo v nepadnoucím obleku a divně se vlnící kravatou. To není v jeho štábu jediný soudný člověk, který by zasáhl?

Čína slíbila investice ve výši jedné čtvrtiny bilionu a zatím z toho přišlo jenom deset procent, tedy zhruba 20 miliard. A to ne do výroby a vývoje, ale jen na nákup nemovitostí a jiné spekulativní nákupy. Zato Česká republika, konkrétně Škoda Mladá Boleslav, investovala v Číně více než třikrát tolik, a to do výroby a vývoje. Česká republika tak přináší Číně pracovní místa, zatímco Číňané nám skupují půdu pod nohama a střechu nad hlavou, ale především nic nového nevytvářejí. Zajímavé je nejen neplnění slibů, ale i to, na jaké události se Škodovka pojišťovala. Především proti znárodnění. V komunistickém režimu si člověk nemůže být vskutku jist ničím.

Ze salonních vlastenců, předstírajících český původ se stávají nejhorlivější obhájci putinovského Ruska. Je vidět nejen odkud vítr fouká, ale především odkud tečou peníze do stranické kasy. Pro míšence opakuji české přísloví, a hodně staré, a přesto velmi aktuální. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tak jsme se konečně dočkali Kaťuši s výrazně korejským přízvukem.

Marně zní volání na poušti. Hlas se daleko nedonese, ani k uším těch, kdo by měli nejvíce naslouchat. Kdo asi skončí v budován ministerstva lásky? Inu ti nebozí, kdo dnes neslyší nebo slyšet nechtějí. Budoucí diktátor chce vybudovat na okraji Prahy tak zvanou vládní čtvrť. Úředníci budou pod kontrolou, zatýkání nepohodlných si nikdo ani nevšimne a obyčejní lidé budou obcházet obloukem budovy, z nichž už teď naskakuje husí kůže, a to ještě nebyly ani položeny základy. Občas se stane, že některý myslitel nebo spisovatel předběhne svoji dobu o desítky let. Ale že by se nějaká kniha stala předlohou pro zničení civilizace, to tu dosud nebylo. 1984 je první takovou a poslední. Žádná literatura po realizaci Orwellovy vize stejně již publikována nebude. Newspeak řádí již dnes. Z Cikánského barona je již baron Romský, z vánočních koled byly vyškrtány pasáže vztahující se k narození Krista Ježíše, a od letoška již neslavíme svátky vánoční, ale jenom svátky.

A to je dnes první den po Vánocích, které asi tušily, že budou asi poslední, a proto byly na některých místech nebývale bílé.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.