Sládek (SPR-RSČ): VZP hospodaří se ziskem, ale její klienti si musí léky platit

05.04.2017 7:32

Nějak se nám v běhu všedních dní vytratila odpověď na otázku, k čemu jsou zřizovány zdravotní pojišťovny. K tomu, aby generovaly zisk pro svoje akcionáře, anebo k tom, aby ze zdravotního pojištění na principu solidarity zajišťovaly potřebnou zdravotní péči?

Sládek (SPR-RSČ): VZP  hospodaří se ziskem, ale její klienti si musí léky platit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Logická odpověď by byla, že by zdravotní pojišťovny měly zajišťovat zdravotní péči, nemám pravdu?

V České republice je jako ve správném kocourkově všechno naopak. Největší gauner s estébácko-komunistickou kvalifikací se chystá ujmout pozice diktátora. Zdravotní pojišťovna generuje mnoha miliardový zisk a svému řediteli vyplácí jeden a půl milionu odměnu.

V ten samý čas, ale těžce nemocný občan, pojištěný u VZP potřeboval drahý lék na zhoubný nádor, který metastázoval na plicích. Nejbohatší pojišťovna však odmítla lék proplatit a rodina musela sama sehnat 750 000 korun, aby svého člena zachránila. Na transparentním účtu v bance se začali lidé skládat.

Takže závěr je jednoznačný. VZP vybírá zdravotní pojištění, které musí lidé platit povinně, jinak jim hrozí trestní postih. Když potom ale některý z nich potřebuje léky k záchraně života, tak pojišťovna odmítá platit. Nakonec lidé, kteří jsou u této instituce se musí skládat na transparentním účtu, aby rodina měla na nákup léku. Takže lidé platí dvakrát, jednou povinné pojištění a podruhé dobrovolně z lítosti nad umírajícím spoluobčanem. Vedení VZP zatím rozděluje tímto ohavným a nečestným způsobem získané peníze svým akcionářům a ředitel za to dostává milionové odměny.

Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Zrušit naprostou většinu zdravotních pojišťoven a novelizovat zákon tak, aby všechny peníze získané ze zdravotního pojištění mohly být použity jenom na zajištění zdravotní péče. Nákupy paláců, vybavení, dividendy a odměny vedoucím pracovníkům označit jako trestný čin. Přesně tak, jako to SPR-RSČ požaduje již od roku 1990.    

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.