Šlahúnková (KSČM): ČSSD a její volební sliby v nenávratnu

27.03.2014 14:46

Neslavně skončilo jednání ČSSD se zástupci církví, které mělo zajistit snížení finančních náhrad. Jen těžko totiž mohl premiér Sobotka čekat, že by lidovci kývli na snížení peněz, které mají církve dostat.

Šlahúnková (KSČM): ČSSD a její volební sliby v nenávratnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka odpovídá na dotazy novinářů

Pokud by totiž Sobotka trval na svém, budou lidovci argumentovat porušením koaliční smlouvy. Ve své podstatě mají pravdu. Je to takové vcelku očekávané rozhodnutí nejmenšího koaličního partnera, jenž velmi dobře ví, jak moc Sobotka toužil po moci a premiérském křesle, kterého by se při rozpadu koalice jen nerad vzdával. Jenže... ČSSD padají procenta oblíbenosti a blíží se další volby. Straníci se konečně odhodlali projevit svůj názor a propad preferencí kladou za vinu právě svému předsedovi. Příliš tolerantní postoj premiéra již při podepsání koaliční smlouvy jim totiž přináší mnoho problémů v regionech, kdy je občané velmi hlasitě obviňují z nedodržení volebního programu. A tak nezbývá, než věřit tomu, že buď premiér a předseda ČSSD učiní sebereflexi a bude velmi důrazně požadovat to, co slíbil ve volbách, nebo to pro něj s důvěrou občanů dopadne špatně.

Pavla Šlahúnková, kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…