Šlahúnková (KSČM): Evropská unie na rozcestí

31.03.2014 10:05

Současná podoba Evropské unie prochází dlouhodobější krizí, jež je způsobena primárně špatně určenými prioritami, kvůli nimž pak oprávněně ztrácí důvěru občanů, kteří se s ní nedokážou identifikovat jako současné bruselské elity, které reálné problémy dlouho neviděly a zabývaly se věcmi odtrženými od života.

Šlahúnková (KSČM): Evropská unie na rozcestí
Foto: KSČM
Popisek: Pavla Šlahúnková

Příjemným překvapením pro mě byl nedávný rozhovor s úřadujícím předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem, v němž sebekriticky přiznal, že EU je v hluboké krizi. Já a určitě mnoho našich občanů vidí, že problémy jednotlivců v EU stále představují otázky důchodů, nezaměstnanosti, sociálních jistot a budoucnosti dětí. A jak přiznal Martin Schulz: „Máme miliardy v bankách, ale lidi nemají práci. Myslím, že jde o krizi identity, musíme se ptát, když jsou banky důležitější než lidé, k čemu mně jako člověku EU je.“ Pokud tyto problémy nezačne nyní Evropská unie konečně řešit, tak nás nečekají žádné pěkné vyhlídky.

Musí se přestat zabývat byrokratickými nařízeními typu tvaru banánů či pomazánkovým máslem. Musí být suverénní entitou, mít vlastní sebevědomou mírovou politiku, musí řešit nezaměstnanost, pozici seniorů, uplatnění mladých lidí i nadměrnou nadvládu bank. Toto budou témata, která mají kandidáti KSČM do Evropského parlamentu ve svém programu.

Pavla Šlahúnková, kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.