Šlahúnková (KSČM): Ministr Chládek - co vyjádření, to nápad

03.02.2014 18:50

Do úřadu nám byl uveden ministr pro školství a tělovýchovu. A já si říkám, co nám tento nový ministr asi tak přinese.

Šlahúnková (KSČM): Ministr Chládek - co vyjádření, to nápad
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Premiér zdůraznil, že jeho vláda rozhodně nemíní zavádět žádné druhy školného na vysokých školách a to ani ve formě poplatků. Co se naopak zvýší, budou kapacity mateřských škol.

Doufejme, že tato předsevzetí ministru školství vydrží, protože on má ve svých rukou jedno z našich největších bohatství. A tím je vzdělanost a kvalita vzdělání našeho národa. Přece již od mateřských škol si zaslouží každý malý človíček to nejlepší dostupné vzdělání, což je přesně to, co pro své děti chtějí i jejich rodiče. Vidím jako dobrý krok nezavádět školné nebo jiné poplatky na vysokých školách. Studovat by totiž neměly pouze děti z bohatých rodin, ale tuto možnost by měl dostat každý případný student.

Trošku mě ovšem děsí jeho nadšení pro věc. Pokud se člověk chce podívat na jeho vizi, jak tento resort vést, víceméně narazí. Ministr Chládek zde skáče od tématu k tématu a jeho vize se tak jeví ještě být velmi neucelenou. Již před uvedením do svého úřadu na nás Chládek chrlil jeden nápad za druhým, jak školství v České republice zlepšit. Čeká ho ovšem ještě mnoho práce. Uvidíme, jak se své práce nový ministr chopí.

Pavla Šlahúnková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.