Šlahúnková (KSČM): Nesnáším lidskou hloupost a zášť

21.02.2014 8:49

Pomalu a jistě začíná kampaň do Evropského parlamentu. Tak jako se mění chování lidí po celém světě a někdy mi připadá, že bohužel k horšímu, zasahují tyto aspekty už dnes i kampaň do Evropského parlamentu. Možná si to nikdo z nás ani neuvědomuje, že politické strany začínají bojovat jak mezi sebou navzájem, tak i uvnitř svých vlastních stran.

Šlahúnková (KSČM): Nesnáším lidskou hloupost a zášť
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Někdy nezbývá, než říct, škoda. Soustředění, čas a úsilí, které tomuto pomocí nových internetových technologií věnují, mi připadá obrovskou ztrátou úsilí i promarněnou nadějí pro naše občany. A tak se z úst politiků občané dovídají, s kým se kdy potkali, co všechno mohli, či nemohli učinit, s kým mají nebo nemají bližší vztah. A to hlavní, co by mělo tuto kampaň provázet, snaha o to, aby evropské volby přinesly prospěch našim občanům a republice, je pomalu a jistě zastíněna těmito vzájemnými útoky. Informace, které nás mnohdy zahlcují pomocí internetu, facebooku, jsou něco jako zlá pavučina, která stále víc a víc omotává českou politiku a zcela přesvědčuje občany o tom, že je to věc špinavá a nechutná. Někdy přemýšlím, jestli má všechno to, co v politice podnikáme, nějaký význam. Myslím si však, že ano. Názory pár jedinců, kteří šíří pomluvy a zlobu, nemohou přeci převážit nad rozumem a chutí pracovat. Jinak bychom totiž ztratili význam slova člověk a stali se pouze loutkami v rukách malých a hloupých tvorů, kteří jdou pouze za svým cílem, jenž je jasně definovatelný – osobní prospěch, lákavý plat europoslance, život v zahraničí a případné zajištění na důchod. Jsem ráda, že tyto touhy mě minuly. Ještě pořád věřím ve zdravý lidský rozum a dobro, které je v každém z nás. Jinak by přeci život neměl smysl. A tak místo vzájemných bojů, ať už uvnitř jednotlivých stran či mezi sebou, pojďme hledat cestu, která bude dobrá pro naši zem i občany, cestu, která nám všem přinese prospěch. Evropská unie má lidi spojovat a jednotlivým státům pomáhat. Boj o pozici europoslance zcela vymazává původní smysl sjednocení Evropy a začíná mě děsit. 

Pavla Šlahúnková, kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM

reklama

autor: KSČM

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.