Sláma (RSČMS): Reakce na prohlášení Aliance národních sil

24.11.2016 5:32

Dne 20. listopadu se na oficiálních stránkách ANS (Aliance národních sil) objevilo prohlášení: STANOVISKO ANS K VÝZVĚ NORBERTA NAXERY K JEJÍMU BOJKOTU.

Sláma (RSČMS): Reakce na prohlášení Aliance národních sil
Foto: RSČMS
Popisek: Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska

Poněvadž je v onom prohlášení, a v publikovaném článku K.Janka na Parl. listech několikrát zmiňováno naše Sdružení pro republiku - Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska (SPR-RSČMS), a to ve velmi negativní konotaci, jsme nuceni následně vydat vlastní prohlášení, ve kterém budeme uvádět některá nepravdivá – tedy lživá – tvrzení na správnou, čili pravdivou míru.

Naše prohlášení se ovšem bude týkat pouze SPR-RSČMS, nebudeme se tedy až na jednu výjimku vyjadřovat k jiným politickým subjektům, či jejich představitelům, kteří jsou zmiňováni ve výše odkazovaném prohlášení. Naše reakce se tudíž vztahuje pouze k Republikánům, potažmo ve vztahu k ANS a KSČM:

Lež první, citujeme:  „Prohlašujeme, že z ANS nebyl nikdo vyloučen… Postupně jsme však odstoupili od spolupráce s některými konkrétními lidmi a DSZ. RSČMS, Sjednocení, ČSR a Národní obroda zase opustily ANS.“  (kon.cit.)  Není pravdou, že SPR-RSČMS opustila ANS. SPR-RSČMS (alespoň tuto zkratku naší strany mohli představitelé ANS napsat správně) nebyla po 2. kole „kulatých stolů“ vůbec na další jednání přizvána, a byla vymazána ze seznamu spolupracujících subjektů v záhlaví oficiálních stránek ANS. Aniž by o tom s námi kdokoliv jednal, sdělil nám důvod, či nás na to upozornil. I když jsme se základními 6 body programu ANS souhlasili! Takto se chovají slušní politici?!

Lež druhá, citujeme:  „…v rámci ANS prostě není místo na osobní urážlivé a pomlouvačné útoky vůči komukoliv… Naprosto odmítáme jednat s lidmi, kteří útočí na své kolegy a veřejně je pomlouvají rozesíláním hromadných emailů nebo komentáři na facebooku nebo obvoláváním redakcí alternativních médií s pomluvami a podobně…“ (kon.cit.)   Co se týče jisté představitelky ANS, neustále se urážející doktorky PhDr. V.V.Vítové, tak ano – určitá korespondence zde proběhla (máme ji pečlivě archivovánu), poněvadž jsme se snažili již po I. kulatém stole, uvést na správnou míru dezinformace, které výše zmíněná představitelka šířila, a chtěli jsme tak obhájit naše republikánské stanovisko ohledně vztahu ANS ke členům KSČ(M), potažmo k subjektu KSČM jako takovému. Doktorka Vítová nám však neustále podsouvala nejen stanoviska, která jsme NEdeklarovali, ale i teze, jenž jsou v rozporu se základním programem SPR-RSČMS (který neuměla ani řádně zanalyzovat). V neposlední řadě pak i jakýsi styl jednání, kterého se však zástupci Republikánské strany u tzv. kulatých stolů vůbec nedopustili. Ona však věděla všechno „nejlépe“, i když u jednání I. KS nebyla vůbec přítomna. Výměna názorů s ní posléze proběhla na úrovni e-mailů, protože jsme situaci nechtěli před 2. kulatým stolem hrotit, a tudíž jsme doposud nevydali ani žádné oficiální prohlášení. O nějakém obvolávání redakcí nic nevíme, a ani netušíme, k čemu by to bylo dobré, když jsou obecně známy kamarádské vztahy mezi některými představiteli ANS a šéfredaktory jistých alternativních rádií… Protože by to bylo tvrzení proti tvrzení, a potom automaticky nastupují kamarádské vztahy. Každý totiž uvěří tomu, čemu věřit chce… Velká chyba však byla, že z výše uvedených „kulatých stolů“ NEBYL POŘIZOVÁN audiovizuální záznam, nebo alespoň podrobný zápis. Tato chyba jde jednoznačně ZA POŘADATELEM  „KULATÝCH STOLŮ“, vzniklo tímto volné pole pro lži, překrucování a dezinformace.  Možná to bylo záměrné.

Lež třetí, citujeme:  „Zástupci RSČMS (zase ta neúplná zkratka, pozn.red.) neustále útočili na ANS kvůli její údajné spolupráci s KSČM – což je nesmysl, vyplývající již ze samé podstaty struktury ANS.“   (kon. cit.)    Skutečnost: Již před konáním I. kola KS koketovali představitelé ANS s možností spolupráce s KSČM. Upozorňovali jsme je předem, že toto téma by u 1.KS nemělo vůbec zaznít, protože to nadělá mnoho „zlé krve“. Nedali si říci, a tak byla tato otázka přesto vytažena a přetřásána. S očekávaným výsledkem – všeobecná hádka. Paní V.V.Vítová nás posléze v e-mailu dodatečně „umravňovala“, abychom si „nechali své knížecí rady…!“  Jinými slovy : – držte huby a poslouchejte NÁS! Poslouchejte nás, samozvané vůdce ANS.  Co se týče zástupce SPR-RSČMS, ve vší slušnosti jsme deklarovali naše stanovisko, které teď znovu zopakujeme:

V případě spolupráce ANS se subjektem KSČM, je tato spolupráce pro republikány naprosto nepřijatelná, neboť KSČ(M) stála u listopadového podvodu 1989, byla jeho součástí (jak ostatně zdokumentoval již v roce 1990 Miroslav Dolejší ve své proslulé „Analýze 17.11.89“). To zaprvé.   Zadruhé: KSČM vždy byla stranou totalitního ražení, tedy zločinecká organizace potlačující svobodu slova, což dokázala naposled v září tohoto roku při hlasování ve sněmovně o zjednodušení české Ústavy, v bodě týkající se svobody projevu. Jednat o spolupráci s takovouto stranou je pro nás, republikány, z principu nemožné.   A zatřetí: O KSČM, coby protisystémové straně, máme oprávněné pochybnosti. Za celých 27 let, co zástupci komunistů sedí v parlamentních křeslech, neudělali tito salónní komunisté pro národ vůbec NIC. Za to doteď sloužili ke stahování protestních hlasů nespokojených občanů, a jako skanzen starých bolševiků dávno zašlých časů. A co se týče našeho postoje k samotným členům KSČ(M), komunistům:  Jak jsme již u 1.“kulatého stolu“ jasně řekli ve vší slušnosti – samotní členové KSČ(M) nám nevadí, pokud ovšem nemají svými skutky na svědomí něčí zmařený život, či nějak pokaženou existenci a budoucnost kohokoliv jiného, a jejich jediná vina spočívá v tom, že věřili a podporovali ideologii, která je postavená „na hlavu“, tudíž je proti lidské přirozenosti. Postrádáme ovšem smysl v tom, aby komunisté, členové různých svých zájmových sdružení a spolků (jako např. Klubu českých pohraničníků), byli začleněni do spolupráce v rámci ANS. Neboť všichni komunisté budou v případě voleb do parlamentu stejně volit svou KSČM, ať již předtím nějak působili v ANS, či nikoliv. Což ostatně sám čestný předseda výše uvedeného spolku, soudruh Ing. Janda, osobně potvrdil na jednání u 1.KS. Smysl by to mělo celé pouze v případě, že by se ANS chtěla stát pobočkou, či tzv. „B-týmem“ samotné KSČM. V takové alianci pak ovšem býti nechceme a nebudeme.

Co říci závěrem? Pokud se jedná o ostatní zmiňované politické subjekty, uvedené v onom prohlášení ANS (viz. odkaz v záhlaví), jistě se k tomu vyjádří sami jejich představitelé, budou-li mít zájem. Jako zástupci SPR-RSČMS jsme pak v rámci ANS udělali další negativní zkušenost s lidmi, kteří sice deklarují jakousi vůli ke sjednocení neparlamentních stran vlastenecké orientace, ale jejich ego jim nedovoluje připustit jiný než jejich vlastní názor, a kteří se s nikým nechtějí dělit o rozhodování. A to ani v rámci tak marginálního sdružení, jako současná ANS je. Natož, pokud by se v budoucnu případně měli dělit o moc, či o nějaký zdroj financí. Máme-li být konkrétní, tak v případě doktorky Vítové nás to po zkušenostech s jejím jednáním už nepřekvapuje, a její orientace na KSČM by pro všechny národovecké nekomunistické subjekty měla být velkým varováním! U pana Zbyňka Štěpána z NP to pro nás naopak překvapením je, vzhledem k perzekuci jeho osoby za doby předlistopadového režimu tzv. reálného socialismu. Co se týče pana inženýra Karla Janka od ČSNS 2005, jeho postoj a jednání je pro nás velkým zklamáním, neboť jsme ho dříve pokládali za slušného člověka. Za tuto naši chybu se tímto omlouváme.

Za SPR-RSČMS Roman Sláma, místopředseda a účastník jednání u 1. "kulatého stolu".

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…