Šlapal (ČSSD): Důležité jsou i aktivity, které podporují mezigenerační soužití

08.04.2017 14:04

Poskytnutí dotací ve výši téměř 4,5 milionů korun na projekty z oblasti rodinné politiky schválila na schůzi Rada Jihomoravského kraje. Tato částka byla rozdělena mezi neziskové organizace, které požádaly o finanční podporu z dotačního programu na podporu služeb pro rodiny a na podporu neformálně pečujících osob.

Šlapal (ČSSD): Důležité jsou i aktivity, které podporují mezigenerační soužití
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Jihomoravský kraj dlouhodobě podporuje neziskové organizace, které pomáhají rodinám a podílejí se tak na utužování jejich stability. Tyto organizace připravují různé osvětové a vzdělávací programy nebo volnočasové aktivity pro celé rodiny. Neméně důležité jsou i aktivity, které podporují mezigenerační soužití a vztahy,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Šlapal. Z dotačního programu na podporu služeb pro rodiny bylo uspokojeno 122 projektů částkou 20 000 nebo 30 000 Kč dle počtu získaných bodů, celkem bude rozděleno 2 992 700 Kč.

„Druhý rok také Jihomoravský kraj vyhlásil dotační program na podporu pečujících osob, který má pomoci k překonávání obtíží se soustavnou neformální péčí o zdravotně postiženého člena rodiny nebo seniora. Letos jsme alokaci navýšili o půl milionu korun,“ dodal Marek Šlapal. Cílem dotačního programu je podpořit neziskové organizace, které pro neformálně pečující osoby poskytují aktivity v oblastech vzdělávání, poradenství, organizují svépomocné skupiny nebo realizují programy na podporu stability rodiny a posilování partnerských vztahů. V rámci tohoto dotačního programu bylo uspokojeno 23 žádostí částkou 80 000 a 60 000 Kč, celkem bude rozděleno 1 500 000 Kč.

Celkový počet žádostí o dotace oproti minulému roku v obou dotačních programech zůstal stejný. V roce 2016 i letos o dotace zažádalo 166 neziskových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…