Šlechta (ODS): Gottwald za Stalinem, Zeman za Putinem

26.04.2015 7:29

Gottwald se do Moskvy jezdil učit, jak "nám zakroutit krkem". To se mu nakonec podařilo. Gottwaldovy výlety za Stalinem nesvědčily ani Československu, ani Gottwaldovi.Čemu svědčí Zemanovy výlety za Putinem, zatím není známo.

Šlechta (ODS): Gottwald za Stalinem, Zeman za Putinem
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Zemanova "nezávislost" v zahraniční politice zatím připomíná nejvíce programovou "nevypočitatelnost". Snaha zviditelnit se tím, že dělá všechno obráceně, než ostatní.

K čemu vlaje na Hradčanech vlajka Evropské unie, když se český prezident vyděluje z evropského konsenzu nepodpořit Putina v demonstraci ruské vojenské síly? Proč prezident seřve velvyslance nejsilnějšího vojenského spojence jako malého kluka? Cožpak pozbyl i toho nejmenšího zrnka diplomatické zdrženlivosti?
Zemanovy výlety do Moskvy mohou mít ještě jiné vysvětlení. Není vyloučeno, že někomu musí být vděčný. Hodně vděčný.

Pomohlo by nám to pochopit i jeho nepochopitelné lpění na poradcích z dceřiných firem Lukoilu. Financování Zemanovy volební kampaně dodnes nebylo zcela rozkryto a jistě by zde našel hodně podnětů k vyšetřování i státní zástupce Ištván. Otázkou zůstává, zda-li Zeman s Ištvánem nebyli na stejné výplatní listině Kremlu, když si v minulosti tolikrát notovali.

Zemanova cesta za Putinem je hanbou pro občany Českého státu. Z politického hlediska je to nepochopitelná ostuda, z psychologického hlediska se jedná o další demonstrací prezidentovy potměšilosti. Z bezpečnostního hlediska se jedná o důvod k zahájení vyšetřování prezidentské kanceláře pro podezření z korupce. Nic pěkného Zemana v Moskvě nečeká a my máme už jen několik dní k tomu, abychom vyjádřili svůj odpor proti prohlubující se devastaci české zahraniční politiky v jeho podání.

MUDr. Vít Šlechta,
člen místní rady
člen oblastního smírčího výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ods.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…