Šlechtová: Plánujeme kroky, které by nám i Slovákům umožnily co nejširší využití fondů EU

19.01.2015 13:21

Ministryně Šlechtová jednala s místopředsedou slovenské vlády o efektivním využívání fondů EU

Šlechtová: Plánujeme kroky, které by nám i Slovákům umožnily co nejširší využití fondů EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Ministryně Karla Šlechtová se v pátek (16. ledna) pracovně setkala v Bratislavě s místopředsedou slovenské vlády pro investice Ľubomírem Vážnym. Hlavním tématem byla výměna informací o jednáních s Evropskou komisí a společný postup při hledání konkrétních opatření při naplňování závěrů prosincové Evropské rady v oblasti využití fondů EU pro podporu investic.

„Pracovní setkání s panem místopředsedou vlády Vážnym bylo zaměřeno na diskusi o zcela konkrétních krocích, které by oběma zemím umožnily co nejširší využití fondů EU“ informovala ministryně Šlechtová. „Shodli jsme se, že některé návrhy předložíme dalším partnerům skupiny zemí V4, a to pravděpodobně během jarního setkání ministrů odpovědných za implementaci kohezní politiky EU v těchto zemích,“ doplnila ministryně.

V závěrech jednání hlav států všech zemí EU je mj. zdůrazněno plné využívání všech stávajících prostředků EU a význam spolupráce Evropské komise s členskými státy při hledání řešení pro maximální využití prostředků období 2007–2013, stejně jako a realizace dlouhodobých projektů v nadcházejících letech. Ministryně Šlechtová s místopředsedou vlády Vážnym se proto dohodli, že během několika týdnů připraví konkrétní návrh pro naplnění těchto politických závazků, který bude předložen dalším zemím skupiny V4 pro následující pracovní jednání s Evropskou komisí. „Společné zájmy těchto zemí jsou základem pro pokračující efektivní spolupráci, a to na politické i pracovní úrovni“, doplnila náměstkyně ministryně Olga Letáčková, která se jednání také zúčastnila.

Slovensko je do 30. června 2015 předsednickou zemí Visegrádské skupiny zemí (V4 - Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko); od 1. července 2015 přebírá roční předsednickou roli Česká republika. Ministerstvo pro místní rozvoj, jako Národní orgán pro koordinaci, se svými partnery ze skupiny zemí V4 trvale spolupracuje ve všech oblastech, které se týkají dočerpání fondů období 2007-2013, stejně jako přípravy programů a plnění předběžných podmínek pro využití fondů EU v období 2014-2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě