Šmarda (ČSSD): Kanadská jízda

04.11.2016 14:34

Moc děkuji všem, kteří přispěli k tomu, že Česká republika důstojně a čestně poděkovala Jiřímu Brady.

Šmarda (ČSSD): Kanadská jízda
Foto: archiv starosty
Popisek: Starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda (ČSSD)

Ocenění zaznělo mnohem silnějším hlasem, než jsme kdy snili. Jiří Brady našel na prahu devadesátky v srdci Evropy vlast, která ho má ráda. Mám radost z toho, kolik lidí v sobě našlo sílu a odhodlání udělat něco, co je správné.

A zároveň je mi smutno. Ocenění člověka, který si to zaslouží totiž pro řadu lidí, přestává být hodnotou, která má smysl sama o sobě. Jakoby význam získávalo až tehdy, když je zároveň příležitostí, jak zničit něco, co nám vadí.

Část lidí mi vytýkala, že ctím Jiřího Brady jen proto, abych tím lynčoval prezidenta Zemana. Druhá část mi vytýkala, že to samé nedělám, když je k tomu tak “pěkná” příležitost. Jakoby úcta k dobrému člověku byla méně, než politické cíle a pikle.

Jiří Brady se vrací zpět do Kanady a já jsem šťastný, že se loučí s vlastí, která mu rozumí a váží si ho. Všem, kteří k tomu pomohli, moc děkuji.

Tak šťastnou cestu Jiří Brady. Dobrý pocit ze setkání s Vámi, Vaší paní a dětmi v nás přetrvá a snad nás i trochu povznese nad všechny ty naše malé hádky a rvačky.

Michal Šmarda, starosta Nového Města na Moravě 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…