Šmarda (SOCDEM): Návrat cenzury? Kritizujeme vládu, majitelům reklamního prostoru se to nelíbí

25.09.2023 10:21 | Tisková zpráva

Sociální demokracie usiluje o to, aby byl slyšet hlas lidí, kteří dnes nemají zastání v Poslanecké sněmovně. V příštím roce čekají Českou republiku volby do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev a do třetiny Senátu. Hned v následujícím roce budou volby do Poslanecké sněmovny.

Šmarda (SOCDEM): Návrat cenzury? Kritizujeme vládu, majitelům reklamního prostoru se to nelíbí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

„Už toho bylo dost. Premiér i jednotliví ministři se vysmívají občanům této země, zatímco energetici, bankéři a potravináři počítají rekordní zisky. Vláda není za rok schopna vyřešit nedostatek léků, vodí za nos zaměstnance ve školství, lékaře nutí pracovat dva dny v týdnu přesčas,“ vyjmenovává chyby vlády Michal Šmarda, předseda Sociální demokracie.

„Připomínáme, že opatření vlády mají snížit deficit státního rozpočtu o 100 miliard, ale pouze na úkor zaměstnanců, drobných živnostníků, rodin s dětmi a seniorů. Zdanit korporace a oligarchy se vláda bojí. Máme plán, jak do rozpočtu přivést 200 miliard korun. Chceme zavést daň z kapitálových výnosů, která je běžná v celé západní Evropě. Progresivní bankovní daň, progresivní daň z příjmu právnických osob a celoevropský postup proti daňovým rájům znamenají další desítky miliard navíc, aniž bychom sahali do peněženek pracujících,“ vypočítává Michal Šmarda opatření navrhovaná SOCDEM.

„V rámci příprav kampaně jsme se navíc setkali s neochotou naše materiály inzerovat, protože kritizují členy vlády. Společnost, se kterou jsme jednali, o tomto omezení ve smluvních podmínkách neinformuje,“ uvádí Michal Šmarda, předseda Sociální demokracie.

„Vláda má rekordně nízkou podporu občanů a je lidmi právem kritizovaná. Oligarchové, majitelé velkých firem a médií však vládě poskytují ochranu, která připomíná prvky cenzury. Vládní koalice přitom ráda zneužívá odkaz Václava Havla a zaštiťuje se slovy jako humanismus, svoboda, pravda a láska, které jsou jí naprosto cizí. Komunikace členů vlády se pohybuje na hranici parodie. Je těžké rozeznat humor a realitu. Tomu odpovídá styl, který jsme pro kampaň zvolili,“ otevřeně říká Šmarda. Podle informací zveřejněných Hospodářskými novinami je zmíněná společnost BigBoard svou majetkovou strukturou spojená s ODS.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

9:25 Vích (SPD) Neobjektivní předvolební debata významně pomohla SPOLU

Formát poslední a nejdůležitější debaty před volbami do Evropského parlamentu na veřejnoprávní telev…