Smetana (ČSSD): Co ukázaly prezidentské volby o ČSSD?

29.01.2018 6:38

Krize ČSSD je hlubší než se zdálo. Zkusme se společně zamyslet nad tím co prezidentské volby ukázaly v plné nahotě.

Smetana (ČSSD): Co ukázaly prezidentské volby o ČSSD?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Volby v plné nahotě ukázaly to co už nějaký čas běží v ČSSD. Strana je rozdělená na sociálně demokratický proud (Celá ČR mimo Prahy) a liberálně sociální proud (Praha a větší část MSD). Oba tábory jsou dosti vyhraněné a těžko se mezi nimi hledá společný jmenovatel, obzvláště, když v minulých letech pod vedením pana Sobotky byl sociálně demokratický proud umlčován a jeho představitelé skandalizováni v médiích. Chce-li však být ČSSD opět politickou silou, musí najít společnou řeč, ukončit vzájemné napadání a začít svobodně diskutovat na stranické půdě.

Právě z tohoto důvodu vznikla platforma Zachraňme ČSSD, která si klade za cíl napomoci dialogu uvnitř strany a otevřenosti směrem k občanům. Platforma je otevřená, a jak již prokázala diskuse na prvním setkání sociálních demokratů v Táboře (které trvalo 6 hodin s krátkou 10 min přestávkou), diskusi lze vést slušně, otevřeně a věcně.

Věřím, že i další sociální demokraté, kterým není lhostejný osud ČSSD se do započínající diskuse zapojí a napomohou tak najít společnou cestu z politického dna, na kterém se nyní ČSSD ocitla. Proto kdo se hlásíte k sociálně demokratické politice, ať již jste členy nebo pouze příznivci připojte se na stránkách ZDE a pomozte ČSSD najít cestu.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.