Šmída (Piráti): Pirátská Tvrz? Rádi boříme předsudky

26.06.2018 13:48

Někteří novináři rádi tvrdí, že Piráti jsou strana jen pro mladé a vzdělané městské liberály, ideálně někde ze západní části naší republiky. A my prostě rádi boříme předsudky, takže jsme už v roce 2013 založili venkovské místní sdružení Pirátská tvrz.

Šmída (Piráti): Pirátská Tvrz? Rádi boříme předsudky
Foto: Creative commons CC-BY-SA
Popisek: Předseda Pirátů v Olomouckém kraji Martin Šmída

To se nachází v samém srdci Moravy, na pomezí okresů Olomouc, Přerov a Prostějov.

Za centrum tohoto sdružení by se dala považovat obec Majetín s tisíci obyvateli, kde Piráti už 4 roky mají svého zástupce v zastupitelstvu. Neméně důležitý je však i městys Brodek u Přerova, kde probíhá také spousta aktivit.

Dobrovolnictví a snahy mladých lidí o zkvalitnění veřejného prostoru, to je hlavní poznávací znamení tohoto uskupení. Za tu dobu, co tady Piráti operují, se podařilo mnoho dobrého. Začalo to úspěšnou petiční akcí za záchranu lipové aleje v Brodku, pokračovalo několika úklidy černých skládek v rámci akce Ukliďme Česko, dobrovolnickou opravou zanedbané lavičky, nátěru rezavého mostu, brigádami na zprovoznění sportovišť a končí třeba pořádáním kulturních akcí a hudebních festivalů či sportovních (a karetních) turnajů. Také se zapojujeme do obecních akcí, a tak reprezentujeme Pirátskou Tvrz i při tradičním Kácení máje nebo hodové Neckiádě. Loni jsme spolupořádali i akci pro děti zvanou Indiánský běh. Zkrátka přispíváme, jak nejlíp dovedeme.

V zastupitelstvu zase Piráti zabojovali o vznik transparentního účtu, umožnění vyjádření občanů k různým problematikám skrze dotazník nebo prodloužení otevírací doby dětského hřiště. V redakční radě bojujeme proti cenzuře. Podpořili jsme upgrade webových stránek i zavedení informačního SMS systému. 

Abychom prosadili víc, musíme mít větší sílu v zastupitelstvu, proto i letos kandidujeme jak v Majetíně, tak v Brodku u Přerova. A snad dokážeme, že i na moravském venkově žijí inteligentní svobodomyslní lidé, kterým záleží na budoucnosti, a skrze Piráty tak podpoří svou představu o kvalitě života na venkově.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.