Šmída (Piráti): Zatímco Babiš hledá spojence, Piráti řeší, jak prosadit program

28.10.2017 7:36

Převzato z facebooku: "Nachystáme návrhy, na kterých je shoda, a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě."

Šmída (Piráti): Zatímco Babiš hledá spojence, Piráti řeší, jak prosadit program
Foto: Piráti
Popisek: Olomoucký Pirát Martin Šmída

Zatímco Andrej Babiš se svým vyhlášením menšinové vlády bez podpory sněmovny zaplétá se víc a víc do mocenských a marketingových her Miloše Zemana a Tomia Okamury, Piráti už plánují jak prosadit co nejvíc ze svého programu.

Pirátský místopředseda a momentálně nejvýše postavený neposlanec Pirátů zveřejnil na svém facebookovém profilu: "Nachystáme návrhy,na kterých je shoda a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě."

V diskuzi pod příspěvkem se hned začaly objevovat nápady, kde začít. Petr Medřický z Rekonstrukce státu přispěl výsledkem z volební kalkulačky, kde drtivá většina stran deklaruje zájem zrušit poplatky za prázdná média, které vybírá Ochranný svaz autorský (OSA) z paměťových médií (hard disk, paměťová karta, atd.). Proti tomuto je pouze KSČM a nejasnou odpověď podala ČSSD. Jinak panuje všeobecná shoda všech ostatních parlamentních stran, vč. ANO, ODS a SPD.

Tento postup ostatně nastínil v rozhovoru pro DVTV i předseda Pirátů Ivan Bartoš a zmiňuje digitalizaci a transparenci státní správy či posílení pravomocí NKÚ. 

Zatímco Babiš svojí osobou vyjednávání o vládě blokuje a stále se neobjevuje nikdo, kdo by s ním vládnout chtěl, Piráti hledají cesty, jak svůj program změnit v realitu.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že místo menšinové vlády ANO budeme mít menšinovou vládu Pirátů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…