Sobotka: ČSSD dává nové vládě jasný sociální rozměr a vrací lidem důvěru v politiku

29.08.2014 22:30

Předseda vlády a ČSSD Sobotka a předseda Senátu Štěch zahájí v pondělí v Pelhřimově volební kampaň ČSSD před podzimními senátními a komunálními volbami

Sobotka: ČSSD dává nové vládě jasný sociální rozměr a vrací lidem důvěru v politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Masarykovo náměstí v Pelhřimově se v pondělí 1.9. stane místem zahájení volební kampaně sociální demokracie pro podzimní senátní a komunální volby.

Prezentovat dosavadní úspěchy ČSSD ve vládě a hovořit s lidmi o tom, co všechno je potřeba ještě zlepšit, přijede předseda Bohuslav Sobotka a ministři za ČSSD. Chybět nebudou samozřejmě ani další osobnosti sociální demokracie, které na Vysočině i v jižních Čechách působí – předseda Senátu Milan Štěch a  hejtman Jiří Běhounek.

V Pelhřimově ve 14 hodin startuje volební turné předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, během kterého v následujících dnech navštíví všech 27 senátních obvodů, ve kterých se uskuteční volby a také většinu statutárních měst. Bohuslav Sobotka tak osobně podpoří kandidáty ČSSD do Senátu a sociálně demokratické kandidáty na starosty a primátory. Plán předvolebních mítinků předsedy ČSSD je k dispozici na webu ČSSD. ČSSD již také od poloviny srpna na plakátovacích plochách a na internetu prezentuje veřejnosti klíčové body programu sociální demokracie, které se již podařilo na vládní úrovni splnit.

„Do nadcházejících senátních voleb jdu s mottem „Slušně, ale důrazně!“, což charakterizuje můj přístup k tvorbě politiky a jednání s politickými partnery. Myslím, že i přes rozdílnost názorů je třeba nejen v Senátu komunikovat slušně, tak aby se neztrácela možnost nalézt přijatelná řešení, na druhou stranu je třeba se důrazně postavit proti těm, kteří chtějí politiku tvořit pouze pro sebe nebo pro úzký okruh vyvolených. Kampaň chci vést pozitivně a na její zajištění – stejně jako v minulosti – budu používat pouze peníze ČSSD a své vlastní, vše přes transparentní účet. Pokud budu zvolen, budu nadále úzce spolupracovat s vedením kraje Vysočina a Jihočeského, do kterých zasahuje můj volební obvod, a výrazně i nadále s představiteli obecních zastupitelstev,“ řekl předseda Senátu Milan Štěch.

„ČSSD dává nové vládě jasný sociální rozměr. Jsem rád, že kurs, který jsme jako nejsilnější strana ve vládě nastavili, navrací lidem důvěru v politiku. Navíc už za sebou máme hmatatelné výsledky v podobě konkrétních rozhodnutí vlády. Zmíním například opatření ve prospěch rodin s dětmi, zrušení poplatků za recept a u lékaře od prvního ledna 2015, snížení DPH na léky, vyšší platy pro policisty, hasiče, učitele i pracovníky v sociálních službách nebo růst penzí s plným zhodnocením inflace.“ řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s tím, že všechna tato opatření už prošla prvním čtením v Poslanecké sněmovně a definitivně se o nich bude hlasovat ve Sněmovně i v Senátu ještě před říjnovými volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…