Sobotka: ČSSD i 136 let po založení silně ctí tradiční hodnoty spravedlnosti a úcty k lidem

06.04.2014 12:00

Výročí 136 let od založení si v úterý připomene Česká strana sociálně demokratická.

Sobotka: ČSSD i 136 let po založení silně ctí tradiční hodnoty spravedlnosti a úcty k lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci

Její čelní představitelé se sejdou u kulturního domu Kaštan, aby krátce zavzpomínali na významné okamžiky z dějin nejstarší a nejvýznamnější tuzemské strany. Tradiční sociálnědemokratické hodnoty – především demokracie, spravedlnost a úcta k lidem i právu – hrají roli zvláště v době nástupu nových, neprůhledných hnutí, která získávají přízeň voličů kvůli mocně financovanému marketingu.

Přijít oživit důležité momenty ze sociálnědemokratické historie dorazí v úterý 8. dubna od 11:45 do 12:15 vedení strany včetně předsedy Bohuslava Sobotky. Tato důležitá událost má své tradiční místo u pamětní desky u kulturního domu Kaštan. Právě zde byla roku 1878 založena Československá sociálně demokratická strana dělnická – ideová základna dnešní ČSSD, která je tak nejstarší tuzemskou politickou stranou a jedinou zárukou životních jistot pro lidi. 

„Sociální demokracie to neměla v Česku v počátcích opravdu lehké. Vždyť první desetiletí její činnosti poznamenala tvrdá perzekuce ze strany tehdejší státní moci i vnitřní ideová krize, kterou procházelo celé sociálnědemokratické hnutí v Rakousku,“ připomněl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a dodal, že se velmi těší z diskuse, která v současné době probíhá kolem reformy strany.

Vedení ČSSD si v neposlední řadě cení rozšiřující se spolupráce s evropskými partnery jak v rámci Strany evropských socialistů a demokratů (PES), tak v Progresivní alianci socialistů a demokratů v Evropském parlamentu (S&D). O to větší význam pak nese konference Relaunching Europe, který se koná již příští pátek s cílem diskutovat s lidmi a odborníky o budoucnosti Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.