Sobotka: Jsem rád, že mohu zavzpomínat na jeden z nejvýznamnějších okamžiků naší novodobé historie

28.08.2014 10:40

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka dorazí v pátek odpoledne do německých Drážďan, aby na akci SPD připomněl desetileté výročí od východního rozšíření Evropské unie.

Sobotka: Jsem rád, že mohu zavzpomínat na jeden z nejvýznamnějších okamžiků naší novodobé historie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Setká se při této příležitosti s bývalým polským ministerským předsedou Leszkem Millerem a někdejším německým kancléřem Gerhardem Schröderem.

„Jsem rád, že mohu v Drážďanech zavzpomínat na jeden z nejvýznamnějších okamžiků novodobé historie České republiky, u kterého jsem byl navíc přítomen jako ministr financí Špidlovy vlády. V Drážďanech vrcholí kampaň partnerské saské SPD pro zemské volby, a rád stranické kolegy svou účastí podpořím,“ řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který v plánovaném projevu zhodnotí budoucí výzvy pro EU. 

Bohuslava Sobotku na akci pozval jeho kolega, šéf saské sociální demokracie Martin Dulig. Ten ve zvacím dopise krátce připomněl setkání ministerského předsedy Vladimíra Špidly s Leszkem Millerem a Gerhardem Schröderem, které se uskutečnilo 1. května 2004 v německé Žitavě.

„Je mi velkou ctí, že mohu při této příležitosti uvítat významné politiky. Rádi bychom se společně nejen krátce ohlédli za klady, které východní rozšíření přineslo, ale také učinili určitý pohled do budoucna,“ napsal Martin Dulig ve zvacím dokumentu s tím, že Bohuslav Sobotka, Leszek Miller a Gerhard Schröder jsou pro tento účel ty nejlepší osobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…