Sobotka (ODS): Bez legií by Československá republika nevznikla

07.02.2014 19:40

V Senátu Parlamentu ČR byla dnes, pod záštitou místopředsedu Senátu PČR Přemysla Sobotky, zahájena výstava věnovaná stému výročí vzniku Československých legií. Výstavu připravil místopředseda Evropského parlamentu Ing. Oldřich Vlasák spolu s výtvarníky Janem a Sabinou Kratochvílovými.

Sobotka (ODS): Bez legií by Československá republika nevznikla
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

„Příběh Československých legií, téměř jednoho sta tisíc legionářů a prezidenta Tomáše Masaryka, je obdivuhodným příběhem přímo souvisejícím s obnovením státnosti Čechů a Slováků. Bez legií by Československá republika nevznikla, říkával Masaryk. Jsem rád, že toto významné výročí si můžeme připomenout i v sídle Senátu,“ uvedl při slavnostní vernisáži Přemysl Sobotka.
 
„Toto výročí a jeho připomenutí je nezbytné pro další existenci našeho národa a jeho další demokratický vývoj. Je to výročí, které přesahuje svým významem hranice České republiky a je podstatné i pro Evropskou unii,“ připomněl europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák.
 
Výstava je sestavena z historických fotografií a dokumentů souvisejících se vznikem československého státu. Před slavnostní vernisáži byl promítnut filmový dokument o vzniku Československých legií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice