Sobotka (ODS): Ministr obrany Martin Stropnický by měl být odvolán

13.05.2014 11:30

Pan ministr Stropnický za svůj výrok, ve kterém srovnává případnou přítomnost vojáků NATO u nás se sovětskou okupací, by měl být okamžitě premiérem odvolán. Tento výrok je zcela šílený a poškozuje nás v demokratickém světe.

Sobotka (ODS): Ministr obrany Martin Stropnický by měl být odvolán
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Pan ministr Stropnický a celá vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL se mýlí, když prohlašuje, že většina Čechů si nepřeje přítomnost vojáků NATO na svém území. Jsem si jist, že většina Čechů si přeje svobodu a demokracii. A pokud jí budeme muset bránit, pak i s vojáky NATO. I na našem území.

Jsme součástí NATO a nemůžeme chtít bezpečnostní záruky bez  toho, aniž bychom se na jejich vytváření podíleli. Třeba přítomností vojáků NATO u nás. Aby kdokoliv, kdo by zatoužil připravit nás o svobodu a demokracii viděl, že jsme ochotni jí bránit. V rámci našeho členství v NATO.

Naši sousedé, Poláci či země Pobaltí, které také jako my mají zkušenost se sovětskou okupací pochopili, o co nyní jde. Pan ministr Stropnický a koaliční vláda evidentně ne.

Přemysl Sobotka,
místopředseda Senátu

reklama

autor: ODS

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.