Sobotka (ODS): Vládní návrh zákona o léčivech je trestáním úspěšných

18.03.2015 15:02

Projev na 7. schůzi Senátu dne 18. 3. 2015

Sobotka (ODS): Vládní návrh zákona o léčivech je trestáním úspěšných
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Paní místopředsedkyně, pane ministře, dámy a pánové, živě si vzpomínám, když jsme tady jednali o zrušení poplatků a pan ministr se na mne hezky usmíval a říkal:

Já mám prostředky zajištěné na rok. Takhle jste to tenkrát řekl. Zdá se, že celý rozpočet ministerstva zdravotnictví se dostal do situace, kdy sliby – chyby, a nyní je potřeba někde doplnit rozpočet.

Celá situace je podle mého názoru trestáním úspěšných. Jestliže SÚKL se stal úspěšným, vydělal peníze, tak mu je vezmeme, protože nám chybějí někde jinde, a to v rozpočtu ministerstva zdravotnictví.

Kromě toho se může v budoucnu stát, že všichni se snaží, aby byli v černých číslech – bavím se o nemocnicích, které jsou zřizovány ministrem zdravotnictví – tak co se udělá? Černá čísla, vezmeme objemy peněz, abychom měli na něco jiného, to znamená na své sliby.

A vzhledem k tomu, že tento zákon je z mého pohledu velmi nedobrý, protože zavádí precedens, že úspěšným se vezme, aby se mohlo rozdávat a splnit sliby, tak já osobně navrhuji zamítnout tento návrh zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.