Sobotka: Vojáci na zahraničních misích, to je poslání, vyžadující odvahu, nasazení a profesionalitu

20.09.2014 13:23

Premiér Sobotka zahájil Dny NATO a Vzdušných sil Armády ČR v Ostravě

Sobotka: Vojáci na zahraničních misích, to je poslání, vyžadující odvahu, nasazení a profesionalitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v sobotu 20. září 2014 zúčastnil společně s ministrem obrany Martinem Stropnickým, ministrem vnitra Milanem Chovancem a ministrem kultury Danielem Hermanem XIV. Dnů NATO a V. Dnů Vzdušných sil Armády ČR v Ostravě.

„Chtěl bych poděkovat všem příslušnicím a příslušníkům Armády České republiky za profesionální práci, kterou odváděli a odvádí ve prospěch naší republiky. Samostatně bych chtěl poděkovat těm, kteří působili a působí na zahraničních misích, je to poslání, které vyžaduje odvahu, vysoké nasazení  a vysokou míru profesionality,“ řekl premiér Bohuslav Sobotka při zahájení.

Dále předseda vlády zdůraznil důležitost výdajů na obranu: „V pondělí budeme projednávat rozpočet a jsem rád, že mohu oznámit, že příští rok získá obrana 43,5 korun a další roky budeme tento rozpočet dále zvyšovat v průměru o 2,5 miliardy korun. Ovšem nejde jenom o to posílit výdaje na obranu, jde o to, aby byly efektivní, aby měly smysl, aby se měl šanci zapojit i český obranný průmysl a výdaje na obranu posílily zaměstnanost a prosperitu naší země.“

Na Dnech NATO a Vzdušných sil AČR také slavnostně proběhl podpis o připravenosti obranných průmyslů zemí V4 k realizaci společného radarového programu.

Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR představily vojenskou a leteckou techniku, bezpečnostní a záchranářské složky ve statických i dynamických ukázkách. Jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě. Letos se jí zúčastnily jednotky ze 16 zemí. Největší přehlídka svého druhu v Evropě nabídla kromě atraktivní vojenské techniky také prezentaci policie, hasičů nebo vězeňské služby a celní správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů