Šojdrová (KDU-ČSL): Bezpečná Evropa je pro mě prioritou

15.04.2024 20:25 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novému paktu o migraci a azylu

Šojdrová (KDU-ČSL): Bezpečná Evropa je pro mě prioritou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Šojdrová

Pravicoví populisté v posledních letech šíří strach, aniž by udělali cokoliv pro zabezpečení našich hranic; vždyť například hlasovali proti agentuře Frontex. Socialisté a Zelení v Evropském parlamentu zpomalovali nebo dokonce blokovali důležitá jednání o migraci. Vedení skupiny Evropské lidové strany (ELS) naopak posunulo evropskou migrační politiku kupředu. Dohodli jsme se na novém paktu o migraci a azylu, posílili jsme agenturu Frontex zřízením stálého sboru, který čítá až 10 000 policistů, zajistili jsme finanční prostředky pro fyzickou infrastrukturu na vnějších hranicích EU a dali jsme podnět k užší spolupráci s Tuniskem. Naše úsilí přiblížilo na dosah bezpečnou a pohostinnou Evropu. Nyní nastal čas, aby se stala skutečností.

Nejprve potřebujeme bezpečné hranice, které zabrání v činnosti převaděčům. Více než 90 % nelegálních migrantů platí převaděčům. Převaděčství je multimiliardový byznys. Je přizpůsobivý a bezohledný a často ho podporují vlády, které usilují o destabilizaci Evropské unie. Našimi nejlepšími společnými nástroji jsou agentura Frontex, která posiluje naše hranice, a Europol, který zlepšuje policejní spolupráci a podporuje vyšetřování zločineckých sítí a pašování migrantů. Skupina ELS chce ztrojnásobit počet zaměstnanců agentury Frontex na 30 000 osob, čímž by se z ní stala silnější pohraniční a pobřežní stráž s většími donucovacími pravomocemi. Nejistota na hranicích je skutečným zdrojem ohrožení, a proto jsme připravení zvážit v případě potřeby další zařízení na ochranu hranic. Skupina ELS si přeje posílit schopnost Europolu podporovat členské státy v boji proti převaděčství migrantů a obchodování s lidmi vytvořením nového Evropského střediska pro boj proti pro převaděčství při Europolu, které bude poskytovat strategickou, operativní a technickou podporu vnitrostátním donucovacím orgánům a bude systematicky zapojovat další příslušné agentury EU, jako jsou Frontex a Eurojust.

Evropští občané si nechtějí vybírat mezi nenávistí krajní pravice a ignorancí levice. Evropané chtějí plán, který povede k tomu, že Evropa bude bezpečná a pohostinná. Skupina ELS je jedinou frakcí, která ho může zajistit. Azyl a migrace pro nás nejsou otázkou strachu nebo ideologie. Je to otázka solidarity a bezpečnosti, protože jedno bez druhého nemůže existovat. Bezpečné hranice znamenají bezpečnou Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…