Šojdrová (KDU-ČSL): Jean-Claude Juncker dostane můj hlas

15.07.2014 12:40

Vyjádření Michaely Šojdrové.

Šojdrová (KDU-ČSL): Jean-Claude Juncker dostane můj hlas
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

Manfred Weber, předseda klubu Evropské lidové strany, která tohoto kandidáta navrhuje, opakovaně požádal o jeho podporu všechny poslance a zdůraznil důvody. J.-C. Juncker je navržen jako kandidát ELS a bude prosazovat důležité okamžité i dlouhodobé priority potřebné pro evropskou prosperitu i bezpečnost, jako jsou témata digitalizace, energetiky, řešení situace na Ukrajině a posílení zahraniční politiky, reindustrializace Evropy (ze 16% HDP na 20%). Dále navrhuje vytvoření nových portfolií komisaře pro migraci a dodržování Paktu stability (dluhy nejsou řešením pro budoucnost).

Já osobně budu J.-C. Junkera volit a využila jsem proto možnosti ho také osobně oslovit při jednání našeho klubu. Vyzvala jsem ho k podpoře křesťansko-demokratických hodnot a podpoře investic do kvalitního vzdělání pro všechny občany EU.

Věřím, že předseda Evropské komise navržený evropskými politickými stranami a potvrzený nepřímým mandátem od voličů, bude dnes zvolen s dostatečně silným mandátem. Je to historický okamžik, který posiluje přímou demokratickou kontrolu občanů EU nad výkonnou mocí v EU.

Ing. Michaela Šojdrová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice