Šojdrová (KDU-ČSL): Kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy

22.09.2019 19:43

Michaela Šojdrová (KDU-ČSL), koordinátorka Evropských lidovců ve Výboru pro kulturu a vzdělávání, se sešla s kandidátem na místopředsedu Komise Margaritisem Schinasem, který má mít na starosti vzdělávání, kulturu, sport. V názvu jeho portfolia však žádná z těchto oblastí nefiguruje.

Šojdrová (KDU-ČSL): Kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

„S Margaritisem Schinasem jsem probrala obavy poslanců poslaneckého klubu Evropské lidové strany, zda bude vzdělávání a kultuře v nové Komisi věnováno dostatek pozornosti. Z chybějícího začlenění těchto oblastí přímo do názvu některého z portfolií nových komisařů to není zcela zřejmé.“

„Zatímco spolupráce ve vzdělávání je, troufám si říct, největší úspěch Unie, evropské kulturní dědictví je jedním z hlavních pojítek sjednocené Evropy. Zaslouží si proto uznání přímo v názvu portfolia komisaře, jako tomu bylo doposud,“ uvedla Michaela Šojdrová.

V prvním říjnovém týdnu se Margaritis Schinas a Maria Gabriel, která by měla být v nové Komisi pověřena „inovacemi a mládeží“, představí ve Výboru pro kulturu a vzdělávání v rámci slyšení. Kladné stanovisko výboru je podmínkou pro jmenování nové Komise do funkce.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.