Šojdrová (KDU-ČSL): Miloš Zeman zneužil 17. listopad

19.11.2015 21:12

Europoslankyně Michaela Šojdrová spolu s dalšími kolegy z Evropského parlamentu zaslala prezidentu Miloši Zemanovi dopis, ve kterém jej kritizují za jeho chování 17. listopadu na Albertově.

Šojdrová (KDU-ČSL): Miloš Zeman zneužil 17. listopad
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

„Způsob, jakým si Miloš Zeman přivlastnil prostor na Albertově 17. listopadu, považuji za nepřijatelný a odporující hodnotám svobody a demokracie. Miloš Zeman se bohužel nechová jako odpovědný evropský politik. Zdá se, jako by si neuvědomoval vážnost situace pro Českou republiku i Evropskou unii jako celek," vysvětluje Šojdrová.

„Jako poslankyně Evropského parlamentu dlouhodobě obhajuji v dnešní uprchlické krizi spojení solidarity s bezpečností, neboť obavy občanů jsou oprávněné a je povinností politické reprezentace bezpečnost vlastních obyvatel zabezpečit. Ve chvílích po pařížských útocích si dokonce myslím, že bezpečnost má prioritu. Rovněž požaduji aktivní boj proti projevům extrémního islámu a všem příčinám bezpečnostních rizik na úrovni Evropské unie. Odmítám však zneužívání těchto témat k projevům nesnášenlivosti, snižování lidské důstojnosti a k lacinému populismu," vysvětluje svůj postoj česká europoslankyně.

„Hlava státu by měla být v těžkých časech svorníkem. Současná hlava státu dle mého svými kroky tento požadavek nenaplňuje," uzavírá Michaela Šojdrová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice