Soukromníci: O problémech, které trápí všechny

21.02.2016 10:00

Aktuální situace v Evropě, problémy v dopravě, budoucnost školství či situace provozovatelů restaurací. Tak vypadala pestrá směs témat, kterým byl věnován diskusní večer pořádaný Stranou soukromníků České republiky v polovině února v Praze.

Soukromníci: O problémech, které trápí všechny
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Program odstartoval předseda Soukromníků Petr Bajer, následovaly příspěvky odborníků. Situaci v Evropě hodnotil soukromník, bývalý primátor Prahy a někdejší velvyslanec v Rakousku Jan Koukal. O školství hovořil prof. Ing. Petr Zuna, CSc., emeritní rektor ČVUT a viceprezident Inženýrské akademie ČR, a své postřehy přidala také Ing. Jana Blažíčková. Blok věnovaný dopravě vyplnily příspěvky Jiřího Žáka, někdejšího náměstka ministra dopravy a soukromníka z Bruntálu, a místopředsedy Soukromníků Bedřicha Dandy, který je zároveň předsedou Společenství autodopravců Čech a Moravy. O současných problémech provozovatelů restaurací a hotelů pak zasvěceně hovořili jedni z nich – Ing. Ladislav Linek, Jaroslav Hauer a Ladislav Marek. „I s ohledem na množství dotazů od více než sedmi desítek účastníků trvala celá akce přes tři hodiny,“ řekl 1. místopředseda Soukromníků Rudolf Baránek, který celý večer moderoval. „Poznatky a postřehy, které zazněly, využijeme při přípravě programu Strany soukromníků České republiky,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby