Soukromníci: Senát je záchrannou brzdou i alternativou. Je pro nás důležitý

12.11.2015 15:38

Strana soukromníků České republiky dnes představila pětici osobností, kterým chce pomoci do Senátu. Jsou mezi nimi vysokoškolský pedagog, prezidentka nadačního fondu či někdejší pražský primátor. „Stále více se ukazuje, že Senát není nadbytečnou institucí, ale místem, z něhož se dá účinně korigovat politika současné vládní koalice. Senátní volby proto považujeme za velmi důležité,“ říká předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer. Volby do horní komory se uskuteční příští rok na podzim, Strana soukromníků České republiky bude mít své kandidáty v Praze, Blansku či Olomouci.

Soukromníci: Senát je záchrannou brzdou i alternativou. Je pro nás důležitý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strana soukromníků ČR představila své kandidáty do Senátu

Nyní mají Soukromníci v Senátu zastoupení prostřednictvím podnikatele Ivo Valenty. „Senát se stále více stává bitevním polem. Více než čímkoliv jiným je totiž dnes místem, kde se bojuje proti legislativním zmetkům zpracovaným v dolní komoře a vládním návrhům, které vedou k oklešťování svobod. Jsem rád, že Strana soukromníků na sebe nabaluje zajímavé osobnosti, které mohou být v tomto úsilí velmi platnými,“ říká senátor Ivo Valenta.

Na podzim příštího roku budou o Senát s podporou Strany soukromníků České republiky usilovat prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová (Svobodová), bývalý dlouholetý velvyslanec v Rakousku Jan Koukal, předseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR Bedřich Danda a historik profesor Ivo Barteček. Svůj post bude, nově pod hlavičkou Strany soukromníků České republiky, obhajovat současný senátor Jozef Regec.

„Jde o lidi, kteří již něco dokázali a mají chuť spolu s námi budovat hráz proti sílícímu šikanování občanů a pozvolnému, ale o to vytrvalejšímu omezování svobod,“ vysvětluje předseda Petr Bajer. To, zda je kandidát člen strany či nikoliv, nebylo rozhodující. I na senátní volby je totiž uplatňována myšlenka kampaně s názvem Všichni jsme soukromníci. Ta vychází z příběhů skutečných lidí, od řemeslníků přes sportovce až k praktickým lékařům. Ti všichni jsou soukromníky – denně se setkávají se státní šikanou, regulacemi a překážkami.

Nejsou to jen podnikatelé, ale jsou to lidé, kteří cítí, že je ohroženo jejich soukromí a svoboda, že stát už je dnes tam, kde nemá co dělat, a že chce jít ještě dále. Vizí Strany soukromníků České republiky je stát, který svým občanům vytváří kvalitní, bezpečné a stabilní zázemí. Více než čtvrt století od roku 1989 je země bohužel v situaci, kdy naplnění ideálů Sametové revoluce, jako byly svoboda a prosperita, je pouze zdánlivé.

„Současná vláda za necelé dva roky svého působení prosadila nebo se chystá prosadit řadu norem, které mají za cíl zlikvidovat poslední zbytky svobody podnikání, zahubit invenci, vybudovat mocný aparát úředníků, kteří jsou díky jistotě skrytu pod státní službou všemocní, získat absolutní kontrolu nad životy běžných občanů a jejich soukromím a z většinové společnosti učinit stádo ovcí závislých na státu,“ podotýká Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…