Soukromníci: Situace je kritická, musíme uspět

11.06.2016 20:05

Příprava na krajské a senátní volby. To bylo jedno z důležitých témat osmého republikového sněmu Soukromníků, který se v sobotu 11. června uskutečnil tradičně v Holicích na Pardubicku.

Soukromníci: Situace je kritická, musíme uspět
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

„Tento rok je volební. Musíme toho využít, bojovat a uspět. V regionech je o nás už hodně slyšet, preference jdou nahoru. Je evidentní, že se stáváme pro řadu voličů alternativou, která přináší šanci na změnu,“ řekl na sněmu předseda strany Petr Bajer.

Velký prostor byl na sněmu věnován především aktuálnímu vývoji příprav na krajské volby. „V celkem osmi krajích naši členové spolupracují se Stranou svobodných občanů. Koalice Svobodní a Soukromníci vznikla v krajích Pardubickém, Zlínském, Středočeském, Jihomoravském, Královéhradeckém, Ústeckém, Karlovarském a Libereckém,“ řekl Petr Bajer s tím, v nejbližších dnech zřejmě dojde k navázání spolupráce mezi Svobodnými a Soukromníky také v Moravskoslezském kraji. V Jihočeském kraji jdou Soukromníci do voleb s podporou hnutí Ženy živnostnice 2014, v Plzeňském pak vzniklo uskupení čtyř stran. V Olomouckém kraji a na Vysočině budou bojovat samostatně. Kandidáti Soukromníků tak budou ve všech krajích.

Podle aktuálního volebního průzkumu společnosti SANEP se daří nově vytvořeným koalicím zaujmout pozornost.  Nejlepší výsledek, 11,7 procenta, zaznamenala koalice ve Zlínském kraji, na hodnotu 6,2 procenta pak vystoupaly preference v Pardubickém kraji. Královéhradecký a Středočeský mají shodně 5,9 procenta, jih Moravy pak 5,2 procenta. „V pěti krajích jsme nad pěti procenty, v dalších se k tomu blížíme. To vše vytváří dobré portfolio pro budoucí politické souboje. Úspěch je ale podmíněn naší prací. Musíme dále chodit mezi lidi a vysvětlovat. Chci vás všechny požádat o to, abyste byli aktivní a na svých příbězích ukazovali, o co nám jde. Já vás v tom budu i nadále podporovat,“ řekl na sněmu senátor Ivo Valenta.

Na sněmu se sešlo více než pět desítek delegátů. Mezi hosty byli například europoslanec a předseda Strany svobodných občanů Petr Mach, který ocenil spolupráci obou stran v regionech, či kandidáti na senátory – například univerzitní profesor Ivo Barteček či hudebník Felix Antonín Slováček. „Soukromník, to je někdo, kdo pořád s někým jedná, musí se domluvit, dohodnout. Bez toho se nikdo nikam nedostane. V tomto směru jsem Soukromník již 50 let. A s touto zásadou chci jít i do politiky,“ řekl Felix Antonín Slováček, který bude o Senát bojovat v Praze 10.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.