Soukromníci a Svobodní do toho jdou ve Středočeském kraji společně

13.01.2016 6:33

První koaliční dohoda pro krajské volby uzavřena

Soukromníci a Svobodní do toho jdou ve Středočeském kraji společně
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Předvolební koaliční smlouvu, která je základem pro spolupráci v nadcházejících krajských volbách ve Středočeském kraji, dnes podepsali zástupci Strany soukromníků České republiky a Strany svobodných občanů. Smlouva zahrnuje jak parametry pro sestavení společné kandidátní listiny, tak dohodu o vytvoření společného programu a organizaci předvolební kampaně. Tato konkrétní koaliční smlouva navazuje na rámcovou dohodu o spolupráci na národní úrovni, kterou obě pravicové strany uzavřely minulý týden. O koalicích intenzivně obě strany jednají i v dalších krajích.

„Středočeský kraj je, bohužel, již dvě volební období v rukou levicové vlády socialistů a komunistů, což se negativně odrazilo nejen v jeho hospodaření. Kraj má miliardové dluhy, jedny z nejhorších komunikací, nečitelný a nespravedlivý systém rozdělování dotací. Stal se neblahým symbolem socialistického vládnutí, který dodnes čpí duchem Davida Ratha a jeho dědiců. Chceme proto radikální změnu a návrat pravice do krajského vedení,“ uvedl při příležitosti podpisu smlouvy předseda středočeských Soukromníků Miroslav Naimann.

Podle vyjádření předsedy středočeské organizace Svobodných Jana Matyáska je pak cílem spolupráce také jednoznačná snaha zamezit vstupu nových nečitelných hnutí do vedení kraje. „Na celostátní úrovni jsme svědky toho, jak zhoubná je politika bez obsahu i formy, politika, kterou praktikuje hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem. Tato politika chce bořit všechny hodnoty, na kterých stojí demokracie. A především chce osekat poslední zbytky osobní svobody nás všech, chce návrat k absolutní kontrole společnosti v novém, líbivém hávu. Nepřejeme si, aby tato politika ovládla další úroveň vládnutí v naší zemi, proto je třeba spojit síly,“ dodal Jan Matyásko.

Na podpis koaliční smlouvy budou nyní následovat další související kroky. V prvé řadě dojde k dohodě nad osobou společného kandidáta na hejtmana. Ta by měla být uzavřena nejpozději do 10. února. Kandidátní listina bude pak sestavena formou tzv. zipu, tedy měli by se v pořadí střídat po jednom zástupci obou stran. Současně s tím pak bude zahájena příprava společného krajského předvolebního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…