Soukromníci a Svobodní společně i ve Zlínském kraji

15.01.2016 6:27

Společná kandidátní listina a koordinace hlavních aktivit. Tak bude vypadat spolupráce Strany soukromníků České republiky a Strany svobodných občanů ve Zlínském kraji.

Soukromníci a Svobodní společně i ve Zlínském kraji
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Vyplývá to z předvolební koaliční smlouvy, která byla podepsána ve Zlíně tento týden. Tato smlouva navazuje na rámcovou dohodu o spolupráci na národní úrovni, kterou obě pravicové strany uzavřely na začátku ledna. Krajská koalice již vznikla i ve středních Čechách, v dalších regionech obě strany intenzivně jednají.  

„Zlínský kraj rozhodně není v kondici, přichází o dynamiku a lidé v něj ztrácejí důvěru. Jde o socialistický moloch, který nedokáže účinně řešit žádný ze zásadních problémů obyvatel regionu. Spolupráce se Svobodnými je dobrým předpokladem k tomu, aby se nám tento stav podařil změnit,“ řekl předseda Soukromníků ve Zlínském kraji Petr Thaisz.

„Svobodní velmi vítají toto spojenectví. Neustále nám přibývá byrokracie, úředních míst a pachatelů dobra za cizí peníze. Kraj se svými granty a selektivní podporou zbytečných projektů kopíruje Evropskou unii. Tyto nešvary se na krajské úrovni pokusíme společně zastavit, než bude pozdě,“ poznamenal předseda Svobodných ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk.

Podpisem koaliční smlouvy zároveň vznikl společný volební štáb Soukromníků a Svobodných. „Jeho úkolem bude především koordinace kampaně a jednání o kandidátech pro prvních deset míst. Tady je zatím situace otevřená, vše chceme uzavřít po pečlivém zvážení až v únoru,“ nastínil další postup Petr Thaisz s tím, že ve stejném termínu bude dopracován i společný krajský volební program. „Je ale patrné, že v hlavních programových tezích jsme si se Svobodnými opravdu velmi blízko. Půjde tak spíše o hledání společných konkrétních řešení,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.