Soukromníci podporují ústavní stížnost proti regulaci prodejní doby

15.12.2016 12:42

Strana soukromníků České republiky podporuje ústavní stížnost proti regulaci prodejní doby, kterou ve středu 14. prosince 2016 podala skupina senátorů.

Soukromníci podporují ústavní stížnost proti regulaci prodejní doby
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Mezi senátory, kteří se svým podpisem připojili k této ústavní stížnosti, nechyběl ani senátor Ivo Valenty, který byl do horní komory zvolen právě za Stranu soukromníků ČR. Ústavní stížnost podpořila jak Hospodářská komora, tak Sdružení obchodu a cestovního ruchu.

„Není možné, aby stát postupnými kroky devastoval podnikatelské prostředí. Přestože zákon reguluje velké obchodní řetězce a supermarkety, nesmíme být imunní vůči těmto snahám státu čím dál častěji regulačně vstupovat do soukromého podnikání a systematicky tak křivit trh,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

„Zákon nemá žádné opodstatnění a je jen dítětem levičáckého vnímání světa a vrací nás před rok 1989, kdy nám stát diktoval, jak máme žít. Do soukromého podnikání má stát vstupovat pouze přiměřenými regulačními zásahy, ne si stále vymýšlet nové a nové regulace, které nepřinesou nic podnikatelům, jejich zaměstnancům ani zákazníkům. V konečném důsledku tak tato „dobroserská“ opatření povedou pouze k oslabení české ekonomiky. Vždyť už Winston Churchill říkal, že když zničíte svobodný trh, vytvoříte tím černý trh, a když budete mít 10 000 nařízení, zničíte jakýkoli respekt k právu,“ dodal předseda Soukromníků Petr Bajer.

Strana soukromníků dlouhodobě hájí všechny aktivní a pracovité lidi, kterým dnešní agrolevicová vláda čím dál častěji omezuje jejich svobodu a soukromí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…