Soukup (ANO): Když potkáváte děvčata, která namísto kabelky nosí samopal...

19.10.2016 18:42

Projev na 50. schůzi sněmovny 19. října 2016 ke Stanovisku Poslanecké sněmovny k rezoluci UNESCO upírající práva státu Izrael na Chrámovou horu a Zeď nářků v Jeruzalémě:

Soukup (ANO): Když potkáváte děvčata, která namísto kabelky nosí samopal...
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Já si myslím, že si musíme přiznat, že v Evropě se v současné době určité signály antisemitismu projevují. To, že hlasovaly ty státy EU tak, že se zdržely hlasování, to není náhoda. Chtěl bych upozornit i na to, může to být náhoda, že nedávno v podstatě i u nás jsme řešili problém s mapou, na které se objevil Tel Aviv namísto Jeruzaléma. My jsme v té době byli s takovou neoficiální delegací v Izraeli a musím říct, že to tam vyvolalo velké pobouření. A když vidíte lidi, jakým způsobem oni čelí mnoho desítek let obrovskému nebezpečí, když potkáváte děvčata, která namísto kabelky nosí samopal, to jsou vojandy, které ve volných chvílích nosí samopal, protože se tam kdykoliv může něco stát. Když jsme vyjeli, na mě hlubokým dojmem zapůsobilo to, když jsme navštívili pozorovací stanoviště Modrých přileb. A vidíte? Pod sebou nám ukazují hranice Sýrie, Libanonu. Tam operuje Islámský stát. Včera jsme tady měli raketový útok.

To jsou věci, kdy si uvědomíte, že je třeba Izrael podpořit. Tím spíš, že Izraelci na nás reagují velice pozitivně. Oni neustále vzpomínají na to, jakým způsobem jsme jim v 48. roce pomohli. Vím, ta pomoc byla motivována možná jinými důvody, ale tam dodneška skutečně platí, když řeknete Čech, to je česká puška.

Já si myslím, že jsme málo vděční státu, a teď to převedu do dnešní doby, a kultuře a civilizaci, která tvoří určitou hráz před postupující islamizací. I to je třeba si přiznat. Já plně podporuji to, co tady dala dohromady kolegyně Černochová. Myslím si na rozdíl od kolegy Ivana Pilného, že rezoluce plně vystihuje to, jak bychom se měli k danému problému vyjádřit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…