Soukup (ANO): Malá škola logiky

01.02.2016 9:01

Z mého poslaneckého deníku

Soukup (ANO): Malá škola logiky
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Pátek 29.1.2016. Opět jeden ztracený den. Pravicová opozice pokračuje v obstrukcích zákona o elektronické evidenci tržeb. Jednáme už o něm 40 hodin. Opozice ostře kritizuje také už přijaté kontrolní hlášení plateb DPH. Dovolím si malý test z logiky. Opoziční poslanci tvrdí, že zavedení obou kontrolních opatření povede k likvidaci mnoha podnikatelů, respektive živností.

Podle zákonů logiky tedy říkají, že v Česku obstojí jenom ten, kdo neodvádí daně a podvádí!? Já si to nemyslím. Pokračujme ale v logické dedukci dál - tím, že pravicoví poslanci nechtějí umožnit elektronickou evidenci tržeb, straní nepoctivým před poctivými!?

A ještě trochu logiky do samotných obstrukcí. Ano, mají svůj význam. Ovšem nezachází opozice v tomto případě už za hranu ústavnosti? Logickou dedukcí je možné dojít k závěru, že podobným způsobem může minoritní skupina poslanců zablokovat každý předkládaný zákon. Může dokonce paralyzovat fungování celé země. Je to zřetelná snaha ignorovat výsledky voleb. To je zejména u ODS, jejíž zakladatel proti těmto snahám celý život bojuje, pozoruhodné ... Instrument, který takovou formu obstrukcí umožňuje, se jmenuje Jednací řád PS PČR. Není třeba ho změnit?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…